У п’ятницю, 22 березня, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній видав розпорядження до завершення виборчого процесу в усіх храмах Помісної Української Православної Церкви підносити молитовні прохання про справедливі вибори глави Української держави. 

Читайте також: "Я наполягав, щоб Михаїл зняв свою кандидатуру на пост предстоятеля ПЦУ", − Філарет

Про це повідомляє прес-служба Київської Митрополії.

У зв’язку з особливою відповідальністю перед обличчям зовнішньої агресії та внутрішніх протистоянь "політичну" молитву необхідно виголошувати після заамвонної молитви або під час молебню, йдеться у розпорядженні ПЦУ.

Серед іншого, у молитві "за Україну в час виборів" є рядки про правильний вибір глави держави.

"Нині маємо обрати Главу держави Української – надихни нас, Господи, зробити вірний і відповідальний вибір, бо від цього залежить майбутнє всіх нас", − йдеться у зверненні віруючих до Бога.

Окрім того, враховуючи практику періоду виборів президента у 2004 р., коли за посаду боролися Віктор Ющенко та Віктор Янукович, митрополит наказав включити зараз на відповідний період у потрійну ектенію особливе молитовне прохання: "Ще молимося, щоби Господь Бог дав нам дух розуму звершити справедливий вибір Глави держави Української і помилував нас".

Також благословляється у храмах після богослужіння в неділю 24 березня та в неділю 31 березня зачитати звернення Священного Синоду Православної Церкви України з приводу виборів Президента України, в якому виборців закликають ознайомитися з програмами кандидатів, "щоб у день голосування, помолившись, прийти на виборчі дільниці та зробити усвідомлений вибір".

Читайте також: "Їсти – не гріх": Епіфаній дав православним настанови у Великий піст

У зверненні Синоду, зокрема йдеться й про агресію Російської Федерації проти України, про підкуп виборців та необхідність голосувати, керуючись "здоровим глуздом та власними світоглядними переконаннями".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook