Зустріч президента Петра Порошенка з єпископами Російської православної церкви в Україні, яка мала відбутися у вівторок 13 листопада, скасували.

Читайте також: Сербська церква не підтримає Константинополь у конфлікті з РПЦ

Голова синодального інформаційно–просвітницького відділення РПЦ в Україні, архієпископ Клімент заявив, що спочатку місце зустрічі перенесли з Києво–Печерської лаври в будівлю Українського дому. А потім стало відомо, що вона взагалі не відбудеться, повідомляє "ТСН".

Ситуацію зі скасуванням зустрічі у Facebook прокоментував архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря.

"В той час, як о 14 годині в Українському домі мала би розпочатися зустріч президента України з єпископатом Московського патріархату – запрошені на неї архієреї сидять за зачиненими дверима в Лаврі", – написав архієпископ.

Читайте також: В УПЦ КП спростували фейк про нову дату святкування Різдва

Він додав, що "зранку збирався синод МПвУ з очевидним натяком: хто з архієреїв не підкориться розпорядженням митрополії (по факту ж – інструкціям з Москви) – той рішенням синоду сьогодні ж позбудеться посади".

Водночас в РПЦ в Україні заявили, що готові зустрітися з Порошенком, але у Києво–Печерській лаврі. Також там заявили, що процес надання томосу про автокефалію є "штучним" і вони відмовляються від участі у ньому.

Крім того, представництво РПЦ "припиняє євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом". Про це сказано у постанові собору.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter