Смертельний коронавірус вже забрав життя 132 осіб і хвороба почала поширюватися набагато швидше. Станом на 29 січня, новим вірусом захворіли вже понад шість тисяч осіб.

Читайте також: Українець розповів про смертельний коронавірус із самого епіцентру Китаю (відео)

Багато країн екстрено евакуюють своїх громадян з Китаю і деяким доводиться вирушати на двотижневий карантин, через те, що китайські медики припускають, що інкубаційний період вірусу від 2 до 14 днів.

За даними видання Ракурс в Китаї, у заблокованій провінції Хубей виявилося 50 громадян України. Через новий коронавірус 2019–nCoV в місті Ухань, вони відрізані від усього світу.

"Станом на 29 січня 2020 року посольством встановлено і підтримується контакт з 51 громадянином України, які знаходяться в провінції Хубей (49 осіб в Ухані, ще одна людина – в місті Сян'ян і ще один – в міському повіті Чжунсян міста Цзинмень)", – йдеться в офіційному повідомленні посольства.

Читайте також: Коронавірус в Україні: повідомили, з яким захворюванням госпіталізували українців

Також наголошується, що кількість громадян, які звернулися в консульський відділ із заявою про прийняття на тимчасовий консульський облік за станом на 29 січня – 93 людини. За законом, прийняття українських громадян на консульський облік відбувається добровільно, за винятком дітей, яких усиновили іноземці або громадяни України, які постійно проживають за кордоном.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook