Президент Ізраїлю Реувен Рівлін вважає, що застереження євреям у Німеччині щодо небезпеки носіння кіпи є "капітуляцією перед антисемітизмом".

Читайте також: Пращури ірландців походили з України

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

Так Рівлін відреагував на заяву уповноваженого уряду Німеччини з питань боротьби з антисемітизмом Фелікса Кляйна, який раніше попередив про небезпеку носити кіпу в країні.

За даними МВС Німеччини, торік кількість злочинів на тлі антисемітизму зросла на 20% – до 1799. При цьому у 9 з 10 випадків у злочинах винні прихильники праворадикальної ідеології.

За словами Кляйна, деякі злочині також скоюють мусульмани, які "дивляться арабські телеканали, де представлено негативний образ Ізраїлю та євреїв".

Президент Ізраїлю зауважив, що зауваження Кляйна "глибоко шокували" його.

Читайте також: Українці найбільш дружньо ставляться до євреїв серед країн Східної Європи

"Ми ніколи не підкоримося, ніколи не опустимо наш погляд, ніколи не реагуватимемо на антисемітизм з відчуттям поразки. Очікуємо та вимагаємо, щоб наші союзники діяли так само", – сказав президент Ізраїлю.

Він також відзначив відповідальність німецької влади за безпеку євреїв у країні.

"Відповідальність за добробут, свободу і право сповідувати релігію кожного члена німецької єврейської громади несе німецький уряд та його правоохоронні органи", – наголосив Рівлін.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook