Власники автомобілів з іноземною реєстрацією планують в лютому вийти на мирні акції з вимогою скасувати коефіцієнт віку авто у розрахунку вартості акцизу, який передбачений в законі про нові правила розмитнення від 8 листопада 2018 року.

Читайте також: В Україні різко впали ціни на "євробляхи"

Про це пише УНІАН з посилання на сторінку "АвтоЕвроСила" у Facebook.

"Ми продовжуємо боротьбу за доступний автомобіль для кожного українця. Спробуємо розібратися, чи стала після прийняття закону 8487 митна очистка доступною (до 500 євро), як радісно з трибун озвучили Ніна Южаніна і Петро Порошенко.

Ми знаємо, як реально наповнити пенсійний фонд і допомогти людям заробляти і піднімати економіку нашої України. У лютому ми знову вийдемо на мирні акції і будемо домагатися скасування множника років у формулі розрахунку "акцизу". Приєднуйтесь незалежно від Ваших поглядів, адже тільки разом сила", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Для власників авто готують нові штрафи

Як повідомляв УНІАН, 8 листопада Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" (№ 8487), метою якого є зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах. Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу.

Зокрема, для бензинових двигунів об’ємом до 3000 і більше 3000 куб. см запроваджуються базові ставки відповідно 50 і 100 євро. Для дизельних двигунів об’ємом до 3500 і більше 3500 куб. см запроваджуються базові ставки відповідно 75 і 150 євро. 20 листопада 2018 року в 22 областях України власники автомобілів на єврономерах розпочали акцію "За доступне авто". Автомобілісти вимагали від влади скасувати норми законопроектів № 8487 і № 8488, які були прийняті парламентом без урахування вимог громадськості, зокрема, про скасування коефіцієнта віку авто у розрахунку вартості акцизу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter