Учасники акції з блокування доріг по Україні та під Верховною Радою заявили, що призупиняють такі протести.

Читайте також: Використання TruCam: сума штрафів перевищила два мільйона гривень

Про це під парламентом заявили лідери протесту, передає ТСН.

"Сьогодні акцію громадянської непокори під стінами ВР та на автошляхах України ми призупиняємо. Нам треба переформатовуватись", − заявив голова організації "Авто Євро Сила" Олег Ярошевич.

"Євробляхери" заявили, що знімають блокаду з доріг, бо вона вичерпала свою доцільність. Натомість дочекаються на підпис законопроектів, проти яких вони виступають, спікером ВР, а потім перемістяться з протестом під Адміністрацію президента – саме Порошенко зможе накласти вето на документи. Коли саме вийдуть до АП, повідомлять згодом.

8 листопада Верховна Рада ухвалила закони "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" (№8487), метою якого є зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах, та "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" (№8488) щодо посилення контролю за переміщенням і перебуванням в країні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Читайте також: ДТП з авто на єврономерах: українським водіям розповіли, як отримати компенсацію

20 листопада в 22 областях України власники автомобілів на єврономерах розпочали всеукраїнську акцію протесту. Автомобілісти вимагають від влади скасувати норми законопроектів №8487 і №8488, які були прийняті парламентом без урахування вимог громадськості, зокрема, про скасування коефіцієнта віку авто у розрахунку вартості акцизу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter