Фіскальна служба підрахувала кількість автомобілів на єврономерах, які потрапили в Україну впродовж 2017 року та кількість правопорушень, здійснених їхніми власниками.

Читайте також: ВРУ підготувала ряд "сюрпризів" для власників "євроблях"

В цілому за минулий рік до України було завезено близько 1 млн "євроблях": 209,6 тисяч автівок – у режимі "транзит", 748,9 тисяч – у режимі "тимчасове ввезення".

Станом на 31 січня 2018 року в Україні перебувало 425,4 тисяч автомобілів на європейській реєстрації. Із них "транзитних" – 100,9 тисяч, "тимчасівок" – 324,5 тисяч.

Читайте також: "Євробляхи": як пригнати авто з-за кордону і штрафи на єврономери

Щодо порушників, то загалом "під прицілом" ДФС перебуває 246,4 тисяч нерозмитнених авто. З цієї кількості транзит затягнувся занадто довго у 82,2 тисяч водіїв, а тимчасове ввезення перетворилося на фактично постійне для 164,2 тисяч автомобілів, повідомляє auto.ria.com.

Впродовж 2017 року за порушення термінів транзитного ввезення ТЗ було складено 18 394 протоколи на 109,3 млн грн загалом. Тобто, в середньому один "впійманий транзитник" позбудеться майже 6 тисяч гривень. За порушення термінів тимчасового ввезення задокументовано 4 360 випадків, на загальну суму 56,3 млн грн. В середньому це біля 13 тисяч грн штрафу з одного автомобіля, який залишився на теренах держави довше, ніж "тимчасово".

Читайте також: Скільки потрібно платити за реєстрацію авто в Україні у 2018 році

Цікаво, що найбільше в Україні автомобілів на польських номерах (110,7 тисяч). Другими за популярністю є литовські номери (51,7 тисяч). 

Третіми найпоширенішими в Україні несподівано виявились машини на німецьких номерах (19,8 тисяч). Відзначимо, що Німеччині досить серйозні вимоги до документації, страхування і осблуговування автівок, тому така цифра є сюрпризом.

Останнім часом все більшої популярнсті набирають автомобілі на болгарських номерах, які зовні схожі на вітчизняні. Їх в Україні нараховується 14,1 тисяч. Чеську реєстрацію мають 13,1 тисяч автівок.

Читайте також: Найпопулярніші вживані авто в Україні, які везуть із Європи

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter