Тридцять п’ять депутатів Європарламенту звернулися до української влади із закликом забезпечити рівний доступ до основних прав для представників українського ЛГБТ-спільноти.

Читайте також: "Шлюб – це союз чоловіка і жінки", – у Рівному відбулася хода проти нетрадиційних стосунків та ЛГБТ

Про це йдеться у відкритому листі депутатів, адресованому президентові Петру Порошенку, уряду і Верховній Раді, пише liga.net.

Євродепутати нагадали, що одним з основоположних принципів Європейського союзу є забезпечення рівних прав для всіх, незалежно від їх статі, національності, кольору шкіри або сексуальної орієнтації.

Парламентарії відзначили той факт, що в 2016 та 2017 роках КиївПрайд пройшов без проявів насильства по відношенню до його учасників, і закликали українську владу забезпечити безпеку активістів також і в цьому році.

Разом з тим, депутати закликали українську владу "зміцнити прихильність країни європейського майбутнього і закінчити незавершену роботу щодо забезпечення рівного доступу до основних прав для ЛГБТІ-українців". Члени Європарламенту висловили жаль, що необхідний для цього "законодавчий прогрес застопорився".

Євродепутати наголосили, що це відбувається на тлі великої кількості випадків ненависті і злочинів на грунті ненависті в Україні в 2017 році.

"Україна залишається однією з останніх країн в Європі, де ніякі закони не захищають меншини ЛГБТІ", – йдеться в листі.

Читайте також: Українці рішуче виступили проти нетрадиційних стосунків та ЛГБТ

"Права людини не захищені, поки не захищені права всіх. Великі зміни часто починаються з символічних жестів. Ми закликаємо українських лідерів і представників влади приєднаються до своїх громадян на КиївПрайді 17 червня. Зробіть історичний крок і будьте в першому ряду в той час, як українці йдуть назустріч сильної, різноманітної і рівноправної демократії нашої європейської родини", – сказано в листі від 35 депутатів Європарламенту.

Зазначимо, усього в Європейському парламенті представлено більше 750 обранців.

Відзначимо, в цьому році марш рівності відбудеться в неділю, 17 червня. Він стартуватиме о 9:00 від Національної опери України і пройде по центру Києва.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter