Заборона на купівля та продаж сільськогосподарської землі призводить до порушення прав громадян, тому влада України має відмінити мораторій на продаж землі.

Читайте також: Курортний дерибан по-волинськи: хто веде війну за центральний пляж Світязя з місцевими мешканцями

Таке твердження міститься у рішенні Європейського суду з прав людини, йдеться у повідомленні прес-служби.

Згідно з повідомленням, рішення прийняте за позовом, який подало двоє громадян України – Софією Зеленчук з Івано-Франківська та Віктором Цицурою з Тернопільщини. Відповідно до позову, мораторій на продаж та купівлю сільськогосподарської землі порушує права та свободи позивачів.

Європейський суд з прав людини постановив, що влада України неодноразово повідомляла про наміри скасування мораторію на продаж землі, проте постійно відкладала це рішення.

Читайте також: Назвали суму, у яку оцінюють гектар української землі

Тим не менше, у рішенні зазначили, що не зобов'язують Україну негайно скасувати мораторій, так як ринок землі, задля створення якого і накладалась заборона, так і не було створено. проте там закликають якнайшвидше вжити заходів для недопущення подальшого порушення прав громадян України.

Також суд постановив Україні виплатити позивачам по 3000 євро компенсації, проте у разі подання аналогічних позовів компенсацію збитків присуджувати не будуть.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter