Компанія Facebook, яка обіцяла раніше посилити правила розміщення політичної реклами, 20 березня зупинила всю політичну рекламу у своїй соціальній мережі в Україні до верифікації її замовників, інформують Українські новини.

Читайте також: Порошенко очолює антирейтинг довіри українців

Тепер, при спробі запустити рекламу матеріалів, пов'язаних з політикою, соцмережа просить замовника відправити посвідчення особи. Це при тому, що реклама оплачується з банківських карт, де вже вказано власника – фізична або юридична особа.

При цьому документи українською мовою, такі як український паспорт, не приймаються. Підійде закордонний паспорт або водійські права міжнародного зразка. Facebook попереджає, що процедура підтвердження компанією займе від 48 до 72 годин.

Читайте також: Порошенко незаконно використовує Ради регіонального розвитку для агітації

Нововведення торкнеться всіх суспільно-політичних видавництв, рекламних агентств та інших гравців медіаринку, які займаються просуванням своїх матеріалів в Facebook.

Таким чином Facebook хоче перешкодити можливому втручанню у виборчий процес через соцмережі. Тепер рекламні оголошення, що стосуються виборів, в цій соцмережі зможуть розміщувати тільки рекламодавці, які безпосередньо знаходяться в цій країні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook