Волосся є важливою частиною вашого вигляду. На щастя, є багато засобів для догляду за ним і шкірою голови. Звісно, є хімічні варіанти, як-от шампуні та інші засоби. Однак ви також можете обрати натуральні інгредієнти. У цій статті ми розглянемо способи, які допоможуть зволожити сухе волосся, - пише Моє здоров'я.

Читайте також: Фахівці звертають увагу на сигнали тіла, які вказують на проблеми

Сухе волосся

Багато людей асоціюють сухе волосся з неживим, млявим і нездоровим зовнішнім виглядом, і це дійсно так. Крім цього, ймовірність посічених кінчиків набагато вища. Навіть якщо ви його намочите, цей тип волосся, як правило, дуже ламкий.

Варіанти зволоження сухого волосся

Є кілька способів зволоження сухого волосся, а отже й поліпшення його текстури.

1. Нанесіть кондиціонер тільки на кінчики волосся

Є багато варіантів використання кондиціонерів. Більшість людей застосовує його по всій довжині волосся. Проте ми рекомендуємо використовувати його тільки на кінчиках волосся.

Метою є зволоження цієї ділянки. Це запобігає ламкості, розщепленню та іншим подібним проблемам. Кондиціонер необхідно використовувати з метою позбавлення від накопичення олій у волоссі.

Не забувайте дотримуватися інструкцій на пляшці або вибирати природні альтернативи.

2. Використовуйте оливкову олію, щоб зволожити сухе волосся

Інгредієнти: 1 яйце, 1 столова ложка оливкової олії, 2 столові ложки майонезу.

Інструкції: спочатку збийте яйце в мисці. Після цього додайте інші інгредієнти, змішайте їх, поки не отримаєте однорідну суміш.

Застосування: нанесіть суміш на шкіру голови, залиште на 20-30 хвилин. Після цього змийте холодною водою. Нарешті, вимийте волосся сухим шампунем.

Читайте також: Як доглядати за шкірою зранку

3. Оливкова олія з лимоном

Ще один чудовий спосіб зволоження сухого волосся оливковою олією – змішати її з лимоном. Так ви зможете скористатися перевагами обох інгредієнтів.

Інгредієнти: 2 столові ложки оливкової олії та 2 столові ложки лимонного соку.

Підготовка та застосування: по-перше, змішайте обидва інгредієнти, поки не отримаєте однорідну суміш. Потім нанесіть її на всю шкіру голови. Залиште на 10-20 хвилин, а потім змийте холодною водою.

4. Уникайте використання фенів або прасок

Це непрямий спосіб зволоження волосся. Зменшуючи частоту використання прасок та фенів для волосся, ви уникнете надмірного висихання волосся.

Що стосується фенів для волосся, набагато краще висушити волосся природним чином, якщо це можливо. Крім того, праски для волосся потрібно використовувати тільки для важливих подій, а не регулярно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook