Певно, всі знають, що деякі продукти не варто вживати натщесерце, оскільки вони можуть викликати ряд неприємностей в організмі.

Читайте також: Фахівці назвали напій, який викликає інсульт

Для того, щоб зменшити ймовірність розвитку різних захворювань, необхідно відмовитися від деяких з них. Фахівці стверджують, що натщесерце не варто вживати апельсини, хурму, банани, каву і цілий ряд інших продуктів.

Кава

Коли кофеїн потрапляє на слизову шлунка, він починає її дратувати. У відповідь вона виробляє шлунковий сік, і якщо його не підживити іншою їжею, то він поводиться агресивно і починає роз'їдати слизову, і тому через якийсь час можна чекати гастрит.

Крім того, кофеїн діє на жовчний міхур. Той скорочується, викидає порцію жовчі, яка потрібна для того, щоб допомагати їжі перетравлюватися. Якщо перетравлювати їй нема чого, вона починає сумно блукати по організму без діла. Засмутимо і тих, хто вважає, що дію кави можна пом'якшити молоком.

Справа в тому, що в'яжучі речовини, які є в каві і чаї, зв'язуються з білками молока і утворюють майже нерозчинні сполуки, які осідають каменями в нирках.

Йогурт

Якщо корисні бактерії, містяться в ньому, потраплять в організм до їжі, то їх просто поглине агресивний шлунковий сік і ніякого толку не буде. Тобто йогурт натщесерце не те щоб шкідливий - він просто непотрібний. Його треба вживати тільки після їжі.

Дріжді

Вони сприяють виробленню газів, шлунок роздувається, що, самі розумієте, не особливо приємно. Тому натщесерце будь-яка дріжджова випічка – зло.

Цукор

І всі продукти на кшталт солодощів або солодких фруктів наприклад, банан.

Цукор моментально засвоюється організмом і діє на підшлункову залозу. У відповідь на це вона починає виробляти інсулін. Рівень цукру в крові миттєво падає, через що ми відчуваємо апатію і втому замість того, щоб бути бадьорими і повними сил.

Читайте також: Які продукти допомагають зробити обвислу шкіру пружнішою

Цитрусові

У них багато кислоти, яка накидається на слизову шлунка, потихеньку роз'їдаючи її. Якщо у вас немає ніяких проблем з шлунком, ви не відчуваєте печії після поїдання всього кислого, то цією порадою можете знехтувати.

А от якщо є гастрит з підвищеною кислотністю, виразка та інші проблеми з ШКТ, то від цитрусових і фрешів краще утриматися.

Груші

Вони містять багато грубої клітковини, яка травмує ніжні слизові органів травлення. Особливо небезпечні груші з дуже щільною текстурою: у них клітковини особливо багато.

Хурма

У ній повно важкоперетравлюваних волокон, які уповільнюють моторику шлунку і кишечника – той випадок, коли кажуть, що "шлунок стоїть". Особливо багато таких волокон в сильно в'язкій хурмі.

Часник

Часник, а також всякі різні пекучі спеції, діє за принципом кофеїну, дратуючи слизові і жовчний міхур.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook