Повторна термічна обробка деяких харчових продуктів може негативно впливати на здоров'я.

Читайте також: Як діє кава і скільки її пити: Супрун дала поради кавоманам

Зі слів медиків, приготовлена і повторно розігріта їжа втрачає багато корисних якостей, а іноді і зовсім перетворюється на шкідливу їжу, передає Zdorovia.

Зокрема, експерти не рекомендують заново піддавати їжу термічній обробці, приготовану з буряка, адже цей овоч повністю втрачає свої вітаміни.

М'ясо під час повторного нагрівання також втрачає значну кількість своїх смакових якостей. А ще при цьому відбувається розщеплення легкозасвоюваних білків. А оскільки м'ясо відноситься до продуктів, які довго перетравлюються, то з втратою цих білків воно перетворюється в небезпечний для органів травлення продукт.

Негативно додаткова термічна обробка впливає і на гриби, через ті ж білки.

Читайте також: У ВООЗ пояснили, чому маргарин у харчових продуктах може спричинити смерть

Не рекомендують підігрівати вже зварене яйце чи омлет – корисні мікроелементи після цього залишаться в мізерній кількості, а ще в страві з'являться дуже шкідливі для здоров'я токсини і канцерогенні речовини.

Страви з картоплі стають шкідливими через крохмаль. Під час розігріву він розпадається під впливом високих температур, що теж може негативно відбитись на здоров'ї.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter