Вигляд нашого волосся дуже залежить від стану здоров’я загалом. Проте, інколи волосся може випадати або втрачати блиск і без особливих причин.

Читайте також: Кому не варто вживати соняшникове насіння

Про це повідомляє "1+1".

Природні чинники

Наше волосся постійно оновлюється. Воно відростає, випадає, і це – нормально. Фаза зростання – найдовша у волосини. Вона триває від двох до шести років. Далі волосся переходить в фазу інволюції, що триває близько двох тижнів. Після неї настає так звана фаза спокою. У цей час волосся вже не росте, але все ще утримується шкірою голови. Так може тривати близько трьох місяців. Поступово зв'язок волосини зі шкірою порушується і вона випадає. Закінчення цієї стадії є початком нової, адже цибулина знову вступає в період росту. В ідеалі, кількість нових волосин має відповідати кількості тих, що випали. Але так буває не завжди.

Зовнішні причини

Стан волосся залежить від здоров’я людини і від спадковості. Крім цього, існують зовнішні причини випадіння волосся. Серед них фарбування волосся, стреси, дефіцитні стани (нестача в раціоні вітамінів, білків чи мікроелементів). У випадку стресу випадіння швидко мине, якщо стрес піде з вашого життя. Дефіцитні стани лікують, приймаючи під наглядом лікаря вітаміни та харчові добавки

Читайте також: Східні жінки розкрили секрети шовкового волосся та гладкої шкіри

Стан здоров’я

Також причинами занадто швидкого випадіння волосся можуть бути дієти, порушення ендокринної системи, перенесені вірусні захворювання та операції. Порушення ендокринної системи допоможуть виявити аналізи. Щодо операцій та вірусів, то доведеться просто почекати.

Коли треба звернути особливу увагу на випадіння волосся?

Кожен день у нас в нормі випадає від 30 до 70 волосин. Це нормальне природне явище. Випадіння більше 70 волосин за добу може свідчити про патологічний стан організму. Також вас має насторожити значне ураження або витончення волосся, осередки повної його відсутності. Якщо ви знайшли у себе одну або кілька таких ознак, зверніться до терапевта або лікаря-трихолога.


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter