Лікарі встановили, що горіхи можуть негативно відбитися на роботі імунної системи і спровокувати розвиток головних болів і алергій, якщо вживати їх у великій кількості.

Читайте також: Розповіли, як позбутися головного болю не ковтаючи ліки

Хоч горіхи і визнали небезпечними для здоров’я, але це стосується надмірного вживання продукту. Тому потрібно розуміти що буде, якщо надто захопитися  улюбленими ласощами, повідомляє ІА "Версія".

Зниження імунітету. 

Вміст сульфітів в горіхах сприяє зниженню імунітету. Тому допустиме добове споживання горіхів становить 0,7 мг/кг маси тіла. При перевищенні показників у людини почне неправильно працювати захисний орган і виникнуть перебої.

Підвищення ризику ожиріння.

Горіхи – калорійний продукт. При малій кількості всі речовини засвоюються організмом. Але при надмірному вживанні у людини підвищується ризик ожиріння, що може провокувати нові захворювання.

Ризик головного болю.

Фундук здатний викликати мігрень у людини через вміст крохмалю. Також в горіхах міститься синильна кислота, яку вважають сильною отрутою – навіть в малих концентраціях вона може викликати отруєння.

Людині не бажано вживати надмірну кількість горіхів в день. Нормою буде 50-60 грам.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook