Документальний фільм про війну на сході України під назвою "Віддалений гавкіт собак" отримав престижну премію на шведському кінофестивалі Göteborg Film Festival 2018.

Читайте також: Українська зірка фільму "Тихоокеанський рубіж: Повстання", взяла участь у власному дубляжі

Про це повідомляє Обозреватель.

Кінострічка стала переможцем у категорії "Кращий документальний фільм". Зйомки фільму тривали два роки. Режисером картини став Саймон Леренг Вілмонт із Данії.

У фільмі розповідається історія 10-річного хлопчика Олега та його бабусі Олександри, які живуть у маленькому селі Гнутове Донецької області. Сім'я не має можливості виїхати, вони бачать, як інші залишають село.

Читайте також: Фільм "Кіборги" зібрав понад 22 млн грн за два місяці прокату

З кожним днем життя хлопчика та бабусі стає все важчим. У результаті в спорожнілому селі Олег і Олександра залишаються єдиними жителями. Фільм "Віддалений гавкіт собак" показує, наскільки крихкими, але вирішальними є близькі стосунки в обставинах виживання й що означає для дітей рости в зоні війни.

Варто відзначити, що це вже друга нагорода, яку отримав фільм. У 2017 році картина The Distant Barking of Dogs перемогла на фестивалі документального кіно IDFA в Амстердамі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter