З добром у серці, з любов’ю до людей – саме із таким настроєм завершує рік команда Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", який уже понад вісім років поспіль творить добрі справи на теренах Волині. З натхненням працювати й надалі, змінювати життя людей на краще – з таким настроєм команда Фонду вступає у рік наступний.

Читайте також: Волинський Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" став одним з переможців Національного рейтингу благодійників України

"Наш Фонд діє на Волині з 2011 року. За вісім років діяльності реалізовано тисячі проектів на сотні мільйонів гривень. Наш принцип – не тільки допомагати фінансово, а й спонукати людей до громадської активності, – зазначає заступниця голови правління Фонду "Тільки разом" Лариса Тарасюк. – Люди часто запитують, для чого Ігор Петрович взяв на себе таку місію – допомагати в біді чужим людям, для чого витрачає зароблені власними зусиллями величезні кошти в інтересах незнайомих йому людей, чому дбає про те, чим повинна опікуватися держава. Ігор Палиця – щедра і небайдужа людина, якій болить людське горе, безвихідь і зневіра. Він вболіває за рідний край, за своїх земляків та їхнє гідне сьогодення і майбутнє. Він прагне допомогти усім, чим може, вміє і знає. І це в нього добре виходить".

Підбиваючи підсумки року, що минає, Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" констатує: 2019-й був багатим на добрі справи й пам’ятні події, є чимало приводів для радості та гордості. "Однак добра забагато не буває. Саме тому Ігор Палиця з року в рік продовжує благодійну діяльність, зокрема і через Фонд "Тільки разом", – розповідає Лариса Тарасюк. – Фонд продовжить роботу і у 2020 році. Маємо багато планів. На жаль, проблематика не вичерпується, причому поміч і кошти благодійників та меценатів вкрай потрібні абсолютно у різних сферах. Здавалося б, за ці понад вісім років Фонд зробив нереально багато, а подивишся на реалії і усвідомлюєш – роботи непочатий край. Тому будемо й надалі активно та натхненно працювати. На жаль, залагодити всі проблеми нам не до снаги, як і допомогти кожному, хто опинився у скруті. Тому дуже хочеться, аби благодійна діяльність в Україні розвивалася, а благодійна спільнота збільшувалася й примножувала добрі справи".

Читайте також: Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" спільно з урядом Японії придбали сучасне медобладнання для Нововолинської лікарні

2019 рік особливо запам’ятався Фонду "Тільки разом" реалізацією двох міжнародних проектів. Нововолинськ отримав та реалізував грантову допомогу Програми безпеки людини КУСАНОНЕ від уряду Японії на придбання сучасного медичного обладнання для міської лікарні. У результаті проекту "Модернізація медичного обладнання у пологовому відділенні Нововолинської центральної міської лікарні" вдалося придбати не лише ультразвукову діагностичну систему преміум-класу. Завдяки зекономленим коштам у лікарні з’явилося інше вкрай потрібне сучасне обладнання. Надійним фінансовим партнером нововолинців став Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом". Також нині триває реалізація міжнародного проекту технічної допомоги в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 "Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області", завдяки якому у 15 ОТГ Волині будуть створені добровільні пожежно-рятувальні об’єднання.

"Окрім участі у серйозних грантових проектах, ми провадили діяльність у різноманітних напрямках. Це підтримка освіти, здоров’я, культури, спорту, обдарованих дітей, ветеранів, людей з особливими потребами, співпраця з громадськими організаціями тощо, – додає Лариса Тарасюк. – А особливо колектив Фонду тішиться відкриттям у Луцьку надсучасного перинатального центру, адже Ігор Палиця дуже багато зробив задля того, аби цей медичний заклад нарешті запрацював".

Зрештою, серйозним показником дієвості Фонду "Тільки разом" є відзнака Національного рейтингу благодійників, яку він здобуває не вперше. Фонд бере участь у цьому рейтингу уже кілька років поспіль і щоразу стає переможцем у різних номінаціях та у різних сферах діяльності. Цьогоріч Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" відзначили у номінації від 10 до 100 млн грн, зокрема за діяльність у сферах мистецтва і культури та у сфері економічного розвитку. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook