Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" втретє став номінантом у п'ятому Національному рейтингу благодійників серед українських фондів. Рейтинг об’єднав небайдужих людей, які допомагають тим, хто цього найбільше потребує. Цьогоріч Фонд лідирує у категорії "Обсяг витрат на благодійну діяльність від 10 млн грн до 100 млн грн на рік" в номінації "Витрати у сфері мистецтва та культури", повідомили у прес-службі Фонду.

Читайте також: Як на Кічкарівці день кварталу гуляли

Церемонія нагородження відбулася у Києві 28 вересня.

Нагороду першому заступнику голови правління Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" Ларисі Тарасюк вручила Ірина Гуцал, директор Української біржі благодійності, яка є співорганізатором церемонії нагородження.

Ірина Гуцал зазначила, що в рейтингу благодійників беруть участь благодійні фонди та організації, які оприлюднили свої податкові звіти, а, отже, працюють прозоро: "День, коли разом об’єднуються благодійні організації, – для мене найголовніша подія року. Я переконана – благодійність має бути професійною та прозорою. Ви саме ті, хто вирішує гострі соціальні проблеми. Дякую вам всім за те, що замінюєте Україну та ставлення українців до добра".



Як розповіла директор Українського форуму благодійників Поліна Нюхіна, цьогоріч участь у рейтингу взяли 100 фондів. Церемонія нагородження відбулася у чотирьох категоріях, залежно від обсягу річного бюджету: до 1 млн грн, від 1 до 10 млн грн, від 10 до 100 млн грн і понад 100 млн грн. В кожній категорії – по 10 номінантів.

"2 619 969 217 грн – спільна благодійна допомога надана організаціями, які взяли участь у рейтингу в 2017 році. Рейтинг бере за основу один з найважливіших стандартів – стандарт прозорості. Це стандарт, в рамках якого благодійні фонди та організації щороку повідомляють суспільству скільки коштів вони витратили на підтримку суспільно значущих ініціатив", – каже Поліна Нюхіна.

Читайте також: У селі на Волині відбувся фестиваль з нагоди першої писемної згадки

Серед номінантів – благодійні організації зі всієї України. У всіх спільна місія – допомогти тим, хто цього потребує. Благодійний фонд "Майбутнє сиріт" з Тернополя допомагає випускникам інтернатів адаптуватися до самостійного життя. Щороку фонд проводить акцію «Валіза для випускника» в рамках якої дарує дітям-сиротам найнеобхідніші речі для дорослого життя.

Міжнародний благодійний фонд "Дитяче серце" працює в Україні 25 років. Ми опікуємося Центром кардіології та кардіохірургії, в якому роблять операції на серці немовлятам. Проводиться понад 2800 унікальних операцій на рік, – розповіла керівник благодійного фонду Олена Рожкова.

Перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" Лариса Тарасюк зазначила, що сьогодні благодійні організації стають потужним генератором змін у країні загалом.



"На теренах Волині Фонд працює восьмий рік. За період роботи вдалося зробити дуже багато не лише в культурному напрямку, а й в медичній, освітній, спортивній та інших сферах. Загалом реалізовано тисячі проектів на сотні мільйонів гривень. Символічно, що захід проходить саме сьогодні. Адже 1 жовтня – Європейський день благодійних фондів. Хочеться, щоб у нашому місті, нашій країні було більше небайдужих людей. Адже любов до ближнього – одна з найголовніших заповідей для людства", – резюмувала Лариса Тарасюк.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter