Служба безпеки України заявляє, що попередила у Харкові терористичний акт біля пам’ятника воїнам УПА, замовлений спецслужбами Росії.

Читайте також: Чоловік підірвався у прямому ефірі на Київщині

Про це повідомляє прес-служба СБУ. 

Оперативники спецслужби задокументували, що для здійснення низки терористичних актів на території регіону російські куратори планували використати учасників так званої військово-політичної групи "Харьковское движение сопротивления".

У СБУ розповіли, що з 2014 року члени групи спеціалізувались на підриві національних пам’ятників, офісів українських патріотичних організацій та особистих транспортних засобів осіб, які входять до їх складу, проведенні розвідувальної діяльності та розповсюдженні серед мешканців Харкова матеріалів антиукраїнського, сепаратистського та екстремістського змісту.

Контррозвідники СБ України встановили, що з квітня 2018 року спецслужби РФ відновили фінансування діяльності ВПГ "ХДС" для проведення на території Харкова терористичної діяльності.

Читайте також: Поліція вилучила у волинян понад 500 набоїв, гранати та рушницю

"Одна із учасниць групи отримала від російських кураторів завдання підірвати пам’ятник воїнам УПА за допомогою саморобного вибухового пристрою", – розповіли у СБУ.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час закладання вибухівки під пам’ятний знак.

До того ж, у ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання учасниці групи правоохоронці вилучили символіку терористичних організацій "Д/ЛНР".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter