Африканськi гравцi кропивницького "Олiмпiка" звинувачують керiвництво свого клубу у недотриманнi умов контрактiв, повiдомляє кореспондент mandarin-news.

Читайте також: Стало відомо, чому головний тренер ФК "Волинь" Андрій Тлумак подав у відставку (відео)

Зокрема, один iз африканських легiонерiв – Стiв Куассi з республiки Кот-д’Iвуар – розповiв, що грати у футбол на професiйному рiвнi – його мрiя. Коли на нього через Фейсбук вийшло керiвництво кропивницького "Олiмпiка", вiн думав, що вона нарештi втiлиться у життя – юнаку надсилали фото тренувальної бази та автобусу кропивницької "Зiрки", тому вiн радiв, що потрапить у професiйний футбольний клуб. Втiм, реальнiсть суттєво вiдрiзнялася вiд обiцяного – за словами Стiва, щомiсяця вiн мав отримувати по 4200 гривень. Утiм, за два роки жодної копiйки в руках не тримав – виживати допомагали батьки.

"Ми маємо проблеми з їжею, водою, грошима та медичною допомогою, – говорить Стiв Куассi. – Ми їмо раз у день. I в нас немає енергiї, щоб виходити на поле. А тренер говорить – будете погано грати, повернетесь до Африки".

За словами футболiста, вiн та його товаришi вирiшили провести пресконференцiю, втративши сподiвання, що щось змiниться на краще. До правоохоронцiв не зверталися, так само, як i за юридичною допомогою – хлопцi не знають мови i українського законодавства, тому бояться, що їх просто випроторять з країни.

Ще один гравець "Олiмпiка" Мiхаель Нчу говорить, що перед пiдписанням контракту їм обiцяли, що, погравши в "Олiмпiку", вони незабаром перейдуть до великих клубiв, обiцяючи трансфери в "Олександрiю" та "Ворсклу". Але нiчого цього зроблено не було.

Читайте також: Головний тренер ФК "Волинь" подав у відставку

Хлопцi розповiдають – коли хтось iз африканських футболiстiв отримує травму, то тренер Юрiй Кевлiч випускає пiд його iменем iншого гравця. А лiкуватися доводиться за власний рахунок.

Живуть хлопцi в жахливих умовах – вп’ятьох у тримiсному номерi, зi зручностей є лише електрика, за яку платять окремо. Воду їм вiдрiзали вже давно, тому вони набирають її, де можуть, у пластиковi пляшки. Хоча з кожного перед поселенням взяли по 1 тисячi доларiв США. До речi, на момент пресконференцiї молодi хлопцi ще нiчого не їли.

За словами футболiстiв, ЗМI – їх остання надiя бути почутими. Адже, не заважаючи нi на що, вони до цього часу мрiють про великий футбол.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook