Петро Порошенко все частіше почав з'являтись на публіку у дивному вигляді. Одні українці у соцмережах насміхаються над виглядом екс-президента, а інші йому співчувають. Чому ж 5-й президент України, мільярдер, лідер партії "Європейська солідарність" виходить в люди у бозна-чому?

Читайте також: Порошенко на Волинь приїхав у рваному взутті (фото)

Порошенка можна звинувачувати у поганому смаку, відсутності почуття стилю та невмінні одягатись і пробачити йому це. Але мова не про рядового українця, а про публічну персону, олігарха і політика, який прагне займати найвищі державні посади.

Наразі екс-президент мітить у крісло прем'єр-міністра, але шансів отримати посаду, м'яко кажучи, небагато. Його політична сила "Європейська солідарність", яка по суті є тим же БПП "Солідарність", не має великої підтримки у громадян. За даними останніх соцопитувань партія отримає на парламентських виборах орієнтовно 8%.

Головним обличчям партії лишається Петро Порошенко і на нього робиться уся ставка. Так як старі методи політичної боротьби насьогодні дають погані результати, що довели президентські вибори і поразка від Володимира Зеленського, у колишнього Гаранта вирішили задіяти нові методи залучення народної любові.

Читайте також: "Подивись на себе зі сторони!": Порошенко вразив українців поведінкою на фестивалі у Львові

Тепер ніяких "Мова! Віра! Армія", ніяких Томос-турів. Оновлений Порошенко – це "чоловік з народу", "такий, як і всі". Відтак він має відповідати своєму образу на 100%. За зовнішній вигляд Петра Олексійовича відповідає не він сам і не його дружина, а  консультанти та іміджмейкери. Їхня мета – перетворити олігарха, донедавна голову держави, замішаного у гучних корупційних скандалах, на звичайного українці 50-60 років.

Петра Порошенко на мітингу на Волині: комір і рукав сорочки вилізли з піджака, костюм не випрасований

Тому Порошенко почав часто з'являтися у незрозумілих речах, інколи більших за розміром, інколи помітно поношених, інколи навіть дірявих. Те саме стосується і його взуття.

Петро Порошенко у Луцьку в заношеному взутті, на якому почала відриватись підошва

Яка ж мета всього цього казкового перевтілення? Викликати жалість. Так, саме викликати жалість у виборців.

Що має зробити людина, яка причетна до обкрадання країни на орієнтовно 5 млрд? Звісно ж почати виглядати, як людина, яка нічого не вкрала.

Ціль Порошенка викликати жалість у виборців, викликати емоцію типу: "Подивіться, як змарнів наш президент, взагалі про себе не дбає, вдягається в аби-що, не має на себе часу, бо завжди думає не про себе, а лише про нас та Україну...".

Петро Порошенко на Leopolis Jazz Fest 2019: пом'ятий піджак, заношені джинси та взуття

Підступно це чи розумно по відношенню до виборців – кожен має вирішувати сам.

Думаєте, хтось дійсно може повірити в цей "театр одного актора", в ці переодягання від, підкреслюємо, олігарха, мільярдера, донедавна президента держави?

Хтось та й вірить, а саме близько 8% громадян. Це менше навіть ніж набрав Порошенко на президентських виборах, але все ж якусь частину електорату йому вдалось зберегти. В тому числі і завдяки новому образу "я – такий, як і ви, я – з народу".

Навряд нова роль Порошенка клеїться з його не таким давнім минулим. Наприклад, під час Революції Гідності він з дружиною вибирав 50-дюймову плазму, купляв люстри по півмільйона гривень для свого палацу в Козині та займався його оздобленням.

Читайте також: "Межигір'я" Порошенка: як виглядає зсередини розкішний будинок президента (Фото)

Можливо, жалість має викликати те, що товариші та бізнес-партнери Петра Олексійовича такі як Ігор Кононенко, Олег та Ігор Свинарчуки (Гладковські), Валерія Гонтарєва та інші підставили президента і обкрадали державу на мільярдні суми поки той здобував Томос, будував армію і дбав про мову? Теж не збігається. Адже факти причетності Порошенка і його дозволи на "чорні схеми" були представлені громадськості у журналістських розслідуваннях...

Врешті кожен сам зробить свій вибір 21 липня, спираючись на думки експертів, власну аналітику або ж на емоції, такі як жалість.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook