Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному проваджені про вчинення 54-річним мешканцем Одещини на Волині шахрайств та грабежу.

Читайте також: Шахраї видурили в лучанки більше 50 тисяч гривень

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Разом зі своєю спільницею, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, зловмисник навідувався до волинян похилого віку. Назвавшись працівниками органів соціального захисту, які надають послуги з обміну нібито “старих” грошей на купюри нового зразка, спритники обмінювали надані довірливими старенькими наявні в помешканні гроші на сувенірні банкноти.

Таким чином 27 квітня 2016 року вони ошукали 91-річну лучанку, заподіявши їй матеріальної шкоди на понад 52 тис. грн.

17 травня 2017 року псевдо-соцпрацівники у Нововолинську “поміняли на нові” двом пенсіонеркам гроші на суму майже 30 тис. грн.

Того ж дня, ошукавши літнє подружжя у Володимирі-Волинському й виманивши у них грошових коштів у різній валюті на суму понад 1 млн. грн., зловмисники побили стареньких та відібрали у них ще і належні їхньому синові кошти на суму понад 400 тис. грн., які господарі квартири без дозволу сина міняти не хотіли.

Нині чоловіка обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 5 ст. 186 КК України. Подальшу його долю вирішуватиме суд. Його ж спільниця перебуває у розшуку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook