У селищі Дубище Рожищенського району трапилась аварія на газорозподільчому пункті. Це сталося ще у жовтні, та днями історія отримала продовження.

Читайте також: Газова аварія на Волині: у квартирах потріскались лічильники від тиску

Про це йдеться в сюжеті програми "Факти ICTV".

Працівники газової служби, які наламали дров, хотіли повісити провину за виведені з ладу прилади обліку на місцевих мешканців. Людей здивували висновки експертів: лічильники буцімто поламалися через втручання у роботу пристроїв. Тобто, замість відшкодувати збитки, з дубищан хотіли здерти чималі штрафи за те, чого вони не робили.

Тутешні жителі мають підозру: таким чином їм мстять за те, що винесли проблему на всеукраїнський загал.

Того дня через сильний тиск газу в людей у помешканнях порозривало газові лічильники. Мешканці не на жарт перелякалися. Та кажуть: головне, що всі живі-здорові.

Читайте також: На Волині сплахнув скандал через газові лічильники

Тоді газовики забрали без малого 30 лічильників на експертизу, а мешканцям запропонували підписати акти просто про повірку без вказаної причини. Люди непокоїлися, аби витрати не переклали на них. Проте у "Волиньгазі" телевізійникам, яких запросили жильці будинків, на камеру обіцяли виправити усе за свій кошт. У підсумку ж сталося те, чого боялися громадяни: вину переклали на них, мовляв, самі втручалися у пристрої. Причому такі "висновки експертизи" отримали саме ті дві активні сім’ї, які в жовтні, як поламалися прилади, викликали телебачення.

Детальніше в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter