На 53-й сесії Луцької міської ради сталась словесна перепалка, яку спровокувала депутат від "Самопомочі" Алла Надточій. Спершу вона традиційно дозволила собі голослівні звинувачення у бездіяльності і відстуності позитивних результатів роботи на адресу чинної більшості, а згодом внесла провокаційну пропозицію. Обранець громади запропонувала виділити 2,5 млн грн з бюджету міста на премії та виплати освітянам.

Читайте також: У Луцькраді здійнявся скандал через швейцарські тролейбуси

Відзначимо, що за кілька днів до сесії відбулись засідання комісій, на які дана ініціатива і мала бути винесена на розгляд. Втім Алла Надточій вирішила внести пропозицію на сесію міськради, до того навмисно підігрівши депутатів скандальними заявами і хамством.

Алла Надточій

Однак депутати міськради зрозуміли задум колеги, який був спрямований лише на дискредитацію влади міста.

Читайте також: У Луцьку відкрився офіс команди Зеленського (фото)

"Ви це робите навмисно зараз. Ваші ЗМІ вже, мабуть, підготували текст для статті про те, що Луцькрада погана і не підтримала виділення з вашої ініціативи 2,5 млн на дошкільну освіту. Отак, "з коліна", просто внести проект рішення, хто це підтримає?  Приходьте працювати на комісії і вносьте там пропозиції! Звідки ми зараз маємо взяти ці кошти?" – зазначив один з обранців громади.

Проте Алла Надточій продовжувала нагнітати обстановку і, фактично, перешкоджати роботі сесії. Вона звинуватила в. о. міського голови Григорія Пустовіта у тому, що він надає неправдиву інформацію про свої доходи і виписує завеликі премії для "своїх людей", замість того, щоб ці кошти спрямувати на премії освітянам.

"Ви – геній скандалу... Це ж спеціально все робиться, що саме Надточій вносить пропозиції... Ви ж знаєте, що її пропозиції не будуть підтримані через її зневажливу і хамську поведінку стосовно колег. Навіщо це робити?

Мене це вже трошки дістало. Відповім Вам у Вашому ж стилі: "Двері в туалет треба за собою закривати... щоб не було наслідків..." – парирував Пустовіт випади Надточій.

Депутати закликали представницю "Самопомочі" припинити скандалити і повернутись до розгляду важливих питань порядку денного.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook