За 2017 рік завдяки діям Генеральної прокуратури державі Україна відшкодовано 10 мільярдів гривень.

Читайте також: Які українські чиновники отримали рекордні премії

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на підсумковій прес-конференції 21 лютого, передає Українська правда.

До держбюджету за минулий рік відшкодовано 10 мільярдів гривень. "Генеральна прокуратура дарма хліб не їсть. Весь наш бюджет менший, ніж користь державі", – заявив Луценко.

Він додав, що за рік ГПУ попередила незаконне відчудження 128 га землі. "За останні 2 роки Генпрокуратура повернула близько 200 тисяч га землі, в основному оборонного й рекреаційного значення", – сказав Луценко.  

"Вперше в історії ми реалізували механізм спецконфіскації майна – і державі повернуто активи злочинної організації Януковича. Загалом за рішеннями судів повернуто близько 44 мільйонів гривень – і вони зараз працюють на армію та соціальну інфраструктуру", – нагадав генпрокурор.

"Одещина спрацювала у спецконфіскації окремо. Конфісковано й передано у Фонд держмайна підприємство оціночної вартості понад 800 мільйонів гривень. Цього року це підприємство після аудиту і оголошення конкурсу буде приватизовано", – додав він.

Луценко також сказав, що у співпраці з американською фірмою повернути виведені колишнім керівництвом Мін'юсту 0,5 мільйона доларів.

Читайте також: Луценко отримав шокуючу зарплатню після скандального відпочинку на Сейшелах

Крім того, за його словами, ефективність слідчої роботи стала кращою в порівнянні з 2016 роком.

"До суду скеровано 5702 обвинувальних акти… Відшкодовано збитки на суму на 340 мільйонів гривень, ще на понад 1 мільярд накладено арешт", – сказав Луценко.

Щодо справ про злочини проти Майдану він сказав:

"За 4 роки роботи повідомлено про підозру понад 400 особам. З них майже півсотні високопосадовців та більше 200 правоохоронців. На розгляді в судах – 161 обвинувальний акт стосовно 252 осіб. Судами визнано винуватими півсотні осіб".

"Відвідуйте суди – і там побачите, як складно, але робиться головна робота… Лежачи на дивані, тиснучи клавіатуру словами про зраду нічого доброго для постраждалих на Майдані зробити неможливо. Є бажання допомогти – ідіть в суд, немає – не заважайте", – заявив Луценко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter