17 квітня, о 22.20 на станції Дарниця з поїзда № 777 Шостка-Київ зійшла вагітна, у якої почалися передчасні пологи.

Дівчинка народилася безпосередньо на платформі на лавці. Пологи прийняла чергова по вокзалу Яна Якименко, повідомили у медіацентрі ПАТ "Укрзалізниця".

Читайте також: Мати хотіла продати свого дворічного сина за 35 тисяч доларів на Київщині

Новоявлена "акушерка" поділилася своєю історією. За її словами, оператор повідомив, що з електрички зійде вагітна, у якої відійшли води.

"Її мала зустріти я, бо лікарка в цей час приймала важку пацієнтку в медпункті. Ніхто й подумати не міг, що все буде так скоро. Ми викликали швидку, а я побігла на платформу", – говорить Яна Якименко.

Яна побачила майбутню породіллю, котра повільно йшла з трьома важкими сумками. Жінка спеціально їхала до столиці за два тижні до пологів. Пройшли буквально 20 м, і вагітна сказала: "Все, здається, почалось". Дивом дійшли до останньої лавки, й дитина майже відразу народилася. На щастя, в матусі при собі були пелюшки, тож маля сповили. Допомагав і пасажир із досвідом партнерських пологів.

"Дівчинка народилася маленька, я їй, як змогла, прочистила носик – і маля почало дихати, не плакало. Поклали дівчинку матері на живіт. За 10 хвилин приїхала швидка", – згадує Яна.

Заступник начальника центру регіональних перевезень пасажирів станції Дарниця Валентина Хрущ також дуже зраділа такій новині. Це немовля – перше, яке народилося на станції.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter