Ексзаступник секретаря РНБО Олег Гладковський намагався виїхати з України, його затримало НАБУ, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела.

Читайте також: Замість допитів у НАБУ: скандальний Гладковський-Свинарчук відпочиває в Іспанії з таємничою блондинкою (фото, відео)

"Гладковський намагався сьогодні вилетіти з України з аеропорту Бориспіль, але був затриманий на кордоні співробітниками НАБУ", - повідомив агентству джерело в правоохоронних органах.

25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала розслідування, в якому стверджувалося, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, за допомогою фірм - "прокладок" поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі за завищеними цінами.

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

Гладковський був звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО указом президента Петра Порошенка 4 березня.

Читайте також: В "Укроборонпромі" вкрали 6 млн доларів на купівлі техніки: СБУ проводить обшуки у 3-х структурах

У липні 2019 року Гладковський знову очолив корпорацію "Богдан", президентом якої він був з моменту її створення в 2005 році до призначення на держслужбу.

У 2014 році завод корпораціі "Богдан" в Черкасах перепрофільований на випуск військової техніки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook