Відомий журналіст і громадський діяч Дмитро Гнап не піде на вибори президента України у якості кандидата на посаду. З’їзд партії "Сила людей" закликав кандидата у президенти Дмитра Гнапа зняти свою кандидатуру на посаду Президента України.

Читайте також: Скандал з Гнапом – відображення діяльності "нових облич" української політики

Про це стало відомо під час 11-ого Всеукраїнського з'їзду партії "Сила людей", що проходить 2 березня у Дніпрі, передає Укрінформ.

"Відкликати кандидата від політичної партії "Сила людей" на посаду Президента України та дати йому можливість добровільно відмовитися від подальшого балотування на посаду Президента України та зняти свою кандидатуру у строк до 7 березня", – йдеться в рішенні з’їзду.

Гнап, виступаючи на з’їзді, наголосив, що має бути виконано рішення 10-го з’їзду, що у разі появи єдиного кандидата від демократичних сил, кандидатура від партії знімається.

"То нині ми маємо виконати це рішення з’їзду і підтримати Анатолія Гриценка, який став кандидатом від демократичних сил", – зазначив Гнап.

Читайте також: Садовий знявся з виборів на користь іншого кандидата в президенти

Також під час з'їзду він висловився про можливий вихід з партії у разі, якщо не буде підтримано єдиного кандидата.

З’їзд після довгих дебатів вирішив офіційно оголосити про вихід політичної партії "Сила людей" з виборчої кампанії.

Щодо підтримки єдиного кандидата від демократичних сил у партії не визначились, мотивуючи тим, що крім Гриценка, кандидатом від демократичних сил є ще й Роман Безсмертний. Чи підтримуватиме когось із них партія на президентських виборах стане відомо після того, як розглянуть пропозиції про співпрацю від цих кандидатів.

Крім того, однопартійці у провину Гнапу поставили історію про передачу бійцям на фронт коштів від міжнародної премії, яку Гнап виграв у 2015 році.

Як відомо, до премії додавалася грошова винагорода у розмірі 15 тис євро, яку журналісти проекту "Слідство.Інфо" вирішили віддати на потреби бійців на фронті. Виявилось, що у 2015 році на момент виплати суми премії "Слідство.Інфо" не мало свого окремого банківського рахунку, а тому кошти надійшли Гнапу, і частина цих грошей досі перебуває у нього.

Гнап визнав, що це його помилка, яку він технічно не виправив вчасно.

"Я розумію, що довіра до мене серед партійців може бути підірвана. Але я готовий її завоювати", – зазначив Гнап, підкресливши, що подав заяву про балотування за результатами праймеріз "Сили людей", де його кандидатура набрала найбільше голосів.

На з’їзді були присутні 106 делегатів з різних областей України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook