Глава адміністрації президента Ігор Райнін знаходиться під загрозою звільнення, через те, що не вірить у перемогу Петра Порошенка на виборах у 2019 році, повідомляє strana.ua, посилаючись на джерело на Банковій.

Читайте також: Порошенко та Медведчук ставлять на Бойка і заробляють на нових корупційних схемах

За інформацією джерела, нещодавно Райнін зібрав своїх наближених і заявив, що у Петра Порошенка немає перспектив залишитися президентом. І сказав, що у нього є план створити партію, яка могла б стати "рятувальним кругом" для команди нинішнього президента, поки вона ще має адміністративний ресурс.

Про збори у Райніна доповіли президенту. Порошенко після цього скликав термінову нараду, на якій назвав главу своєї адміністрації "зрадником" і запропонував його звільнити. Зараз це питання активно обговорюється в оточенні президента, хоча остаточного рішення – міняти Райнін чи ні, а якщо міняти то на кого – ще не прийняли.

Читайте також: Десятки мільйонів гривень на білборди: ціна піару Порошенка для українців

У той же час інше джерело strana.ua в політичних колах вважає, що до виборів Ігоря Райніна міняти не будуть. Таке звільнення можуть розцінити як втечу людей від Порошенка і що корабель президента почав протікати.

"Просто дуже жорстко з ним поговорять", – припускає джерело.

Ігор Райнін став главою АП в 2016 році. Він переїхав до Києва з крісла губернатора Харківської області. До слова, харків'янином був і попередній глава адміністрації президента Борис Ложкін.

Відомо, що до того, як стати "людиною Порошенка", Райнін працював заступником Арсена Авакова – коли той сам був губернатором в Харкові. А після приходу в АП Райніна називали "людиною Ложкіна" – адже саме він порекомендував Порошенку призначити Райніна губернатором.

Нинішній глава АП відомий також своїми хорошими відносинами з главою Харківщини Юлією Світличної, яка раніше працювала у нього в замах.

Таким чином, фронда Райніна може серйозно ускладнити завдання для Порошенка отримати хороший результат в Харківській області.

Нагадаємо, що соціологічні опитування обіцяють чинному президенту 3-4 місце в першому турі виборів. Якщо ж він виходить у другий, то, за опитуваннями, програє всім рейтинговим кандидатам – Тимошенко, Зеленському, Бойку і Гриценку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter