Очільник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка отримав велику порцію критики від нового губернатора Олександра Савченка. Голова облдержадміністрації був неприємно вражений незнанням Іваном Миркою ситуації щодо стану і ремонту доріг.

Читайте також: Волиняни скаржаться на нерозчищені дороги

Олександр Савченко був обурнеий тим, що не почув від директора департаменту повноцінного звіту. Натомість дорожник пропонував свій бізнес-план.

"Розповідайте про умови експлуатації доріг на теперішній час (ліквідація паводків і т.д.). Якщо ви не дуже готові, то можете сідати,а про дороги мені розкажуть інші спеціалісти. Ви склали бізнес-план. Що далі? Я питаю, чи будете латати дороги, а Ви говорите про бізнес-план. На місці президента я б вже розстріляв половину дорожників. Доріг немає взагалі", – зауважив Савченко.

Нагадаємо, що 7 лютого на бюджетних слуханнях Іван Мирка вимагав у депутатів облради виділити йому 91 млн грн на дороги. Однак, куди саме він їх мав намір витратити – невідомо, адже голова профільного департаменту не представив ніякої програми чи плану ремонтних робіт.

Схоже, що діяч, який отримав посаду після активної участі у Революцієї Гідності, просто вирішив отримати особисту вигоду через тендери на ремонт дорожнього покриття. В цілому ж Іван Мирка продемонстрував своє невігластво у сфері будівництва та обслуговування доріг.

Раніше директор департаменту активно просував ідею створення велодоріжок навколо Луцька, переконуючи депутатів у їх користі та необхідності. Проте якісно реалізувати цей проект не вдалось. Можливо, цього навіть не було в планах чиновника...

Наразі велодоріжка, яку в народі називають "мирчиною", перебуває у незавершеному та занедбаному стані. Ідейний натхненник даного проекту не врахував, що після будівництва за доріжкою необхідно доглядати.

Не може похвалитись великими успіхами Іван Мирка і у сфері туризму. 8 лютого депутати облради не підтримали внесення змін до Регіональної програми розвитку туризму та рекреації в області на 2016-2020 роки. Очільник департаменту знов просив чималі кошти на сумнівні проекти. Не отримавши бажаного, Іван Мирка у Facebook пафосно оголосив про "похорони туризму" на Волині і "Курорту – Шацьк".

Недовіра депутатів пояснюється відсутністю якісних ініціатив від ображеного голови департаменту, як у сфері інфраструктури, так і в туризмі. Іван Мирка отримав шанс виправитись від очільника ОДА, але навряд його професійні навички і бажання працювати допоможуть втриматись на посаді.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter