Стосовно роботи голови Турійської РДА Ореста Василишина проведуть перевірку, оскільки чиновник вчасно не повідомив про спалах кору в районі губернатору Волинської Ода Олександру Савченку.

Про незадовільне та неефективне вжиття заходів щодо боротьби з хворобою йшлося на оперативній нараді у Волинській ОДА 3 квітня, передає Інформаційне агенство "Волинські новини".

Читайте також: Кір на Волині не відступає

Як повідомив голова Турійської РДА Орест Василишин, в районі на кір захворіли 16 дітей, 15 з яких навчаються в Турійській ЗОШ-гімназії, куди доїжджають одним транспортом. Захворювання з’явилося 28 березня, 30 березня з обласного лабораторного центру отримали підтвердження про те, що це кір, 29 березня припинили навчання у школі, здійснили дезінфекцію приміщень та транспорту. Під час 21-денного карантину вирішили дітей без щеплення не допускати в навчальний заклад. Наразі планують здійснити щеплення 273 дітей віком до року, 355 – старше 6 років. 13 дітей, які захворіли, перебувають у рай лікарні, троє – в обласній інфекційній лікарні. У всіх – середній та легкий ступінь захворюваності.

Новоспечений голова Волинської ОДА Олександр Савченко відзначив, що ситуація може бути непростою, адже в інших районах є по 1-2 особи, хворих на кір.

"Коли я подзвонив Оресту Василишину та запитав, чому той не доповів про надзвичайну ситуацію в районі, то він відповів, що "в нас не прийнято телефонувати, ми чекаємо вказівок". Він мені дослівно сказав "до чого тут я, це голова ОТГ"",  – обурився Савченко.

Губернатор зазначив, що не розуміє голову РДА, який не усвідомлює свого місця в системі управління державою. Тому він дав команду відповідно до закону провести службову перевірку чиновника, який вчасно не поінформував про надзвичайну ситуацію в районі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter