Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця назвав причини, через які він змушений воювати з центральною владою.

Читайте також: "Геноцид та експерименти над українцями", − Ігор Палиця про політику центральної влади

"Нам доводиться воювати за кожну копійку, яку вдається вирвати для обласного бюджету. Воювати за принципи і ставлення Києва до областей. Не тільки до Волинської, а в цілому до областей. Воювати, щоб у Києві поважали місцеве самоврядування і не розподіляли між нами тільки рештки бюджету. 

Читайте також: Соціально вразливі лучани будуть захищені завдяки ініціативі депутата

Відзначу ОДА, яка намагалась заробити на депозитах. У підсумку на сесії 26 вересня ми ділили 30 млн гривень. Це копійки, за які ми маємо вирішити мільйони проблем в області.

Ми воюємо за те, щоб нас поважали. Наприклад, я спілкувався з представниками Луцької міськради перед їхньою сесією. У них на вересень місяць дефіціит бюджету вже скаладає 50 млн грн на оплату праці вчителям та лікарям. А це захищені статті, які мають фінансуватись з державного бюджету.

Складається ситуація, що борг держбюджету перед Луцьком – 50 млн грн, перед Волинською областю – 100 млн грн, а, наприклад, перед Вінницькою – 0 (прем'єр-міністр В. Гройсман з Вінниці, – прим.). Тобто, раніше ми мали Донецьку область, яка була пріоритетною, а тепер маємо Вінницьку.

Нещодавно був перерозподіл державних коштів на ремонт доріг. Зняли з Волинської області, з Івано-Франківської, ще з кількох по всій Україні і вийшло близько 400 млн грн. І з цих грошей, випадково, майже 260 млн грн виділили на ремонт доріг у Вінницьку область.

Тому ми боремося і будемо боротися за своє. Віддайте жителям Волинської області те, що їм по праву належить. Ми на чуже не претендуємо", – пояснив Ігор Палиця.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter