Голова Волинської облради Ігор Палиця на сесії виступив зі звітом за 2017 рік і висловив сподівання на плідну співпрацю з новим очільником ОДА Олександром Савченком. Депутати підтримали звіт 56 голосами.

Читайте також: Губернатор Волині пообіцяв знайти порозуміння з депутатами

"Сподіваюсь, що обласна рада буде плідно співпрацювати з новим головою ОДА Олександром Савченком і спільними зусиллями будемо намагатись дати якомога кращий результат для області і волинян. 

Ми показали всім містам області і Луцьку в тому числі на прикладі облради, коли оголосили конкурси і дали дозвіл на будівництво багатоквартирних будинків на вулицях Січова та Залізна. За рахунок цього облрада, надавши під будівництво менше 1 гектара землі, отримала в своє розпорядження 35 квартир. Найближчим часом будемо розробляти план і критерії їх розподілу.

Відзначу, що останнім часом у ЗМІ точаться дискусії щодо виділення землі в Луцьку. Ми з вами виділили менше гектара і отримали 35 квартир, а Луцьк з 2010 року віддав 112 гектарів і не отримав жодної або одну квартиру. Якби принцип, який ми в облраді започаткували в області, запрацював в Луцьку, то у них було б вже більше 3500 квартир.

Читайте також: Кому "совісні" депутати міськради роздали 100 гектарів землі в Луцьку

Багато забудовників кажуть, що по закону ті, хто роздає землю не можуть отримувати відсотками від житла. Лише за умови пайової участі. Ми розробили концепцію роекту, запровадили конкурс і сказали, що хто дасть більше від кількості житла, яка буде на цій ділянці, той і отримає цю ділянку для забудови. В результаті отримали 11% житла.

Я дуже розчарований тим, що ми не змогли переконати правоохоронні органи нашого краю в тому, що ми не хочему вкрасти нічого з КП "Волиньприродресурс". Ми маємо поважати один одного. Не має права прокурор, я маю на увазі Маневицького прокурора, приїжджати до Прилісненської ОТГ і вилучати документи.

Читайте також: Маневицька прокуратура повернула документи Прилісненській ОТГ після незаконного вилучення

Зрозуміло, що питання видобутку бурштину часто буває заангажованим. Однак ми всі маємо діяти виключно у правовому полі. Всі мають бути зацікавлені у тому, щоб запрацювало КП "Волиньприродресурс" і від видобутку бурштину наповнювався і обласний і республіканський бюджет.

55 млн грн ми виділяємо на галузь охорони здоров'я. У вересні цього року ми відкриватимемо найсучасніший перенатальний центр в Україні, який почали будувати ще 18 років тому.

Виділяємо 10 млн грн на інфекційну лікарню. Дякую депутатам Луцької міськради, які виділяють на цей проект також 10 млн грн зі свого бюджету. Будемо звертатись з Олександром Савченком до Кабміну, щоб нам виділили кошти для закінчення будівництва. Воно має завершитись до кінця року.

У цьому році приведемо в порядок психіатричну лікарню, умови в якій для пацієнтів просто жахливі. Виділяємо 1,2 млн грн на нове обладнання для станції переливання крові.

Ми будемо займатись проблемою контрабанди на митних переходах Волинської області. Є чимало матеріалів про те, що зі сторони Польщі в Україну заїжджають завантажені контрабандою автобуси та втомобілі. Ми будемо звертатись, щоб нам дозволили оглядати машини. Адже це наші гроші на дороги і ми маємо за них боротись. Якщо держава не займається боротьбою з контрабандою, то ми самі у Волинській області цим займемось.

Ми маємо йти один одному назустріч. Завжди казав, що чиновниками люди не вмирають. Сьогодні Володимира Гунчика тут немає, бо йому соромно дивитись людям в очі. Що він зробив на посаді за 2 роки? Загнав в суди нас, "Волиньторф",  "Волиньприродресурс"... А далі що? Далі йому по вулицях ходити, зустрічатись з лучанами і волинянми, їхати до себе в Камінь-Каширський. І що він там людям відповість на питання "де школа, садочок, гроші, користь для громади?"

Читайте також: Чим запам'ятались волинянам голови РДА, призначені Володимиром Гунчиком

Ми маємо всі працювати разом – ОДА і облрада – щоб досягти результатів на благо волинян. Наприклад, у мене вже є домовленість з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, щоб торф був включений у "зелений" тариф, що дозволить нам отримати ще більші прибутки. Ми прозорі, ми відкриті, не заважайте нам, а допоможіть наповнити бюджет.

Ви від мене ніколи не чули, щоб я виступав від імені партії УКРОП. Для мене політика далека. На жаль, сьогодні така виборча система, що ми змушені бути представниками політичних партій. Тому я прошу, щоб ми не звертали увагу на партійну приналежність, а всі разом брали активну участь у погоджувальних радах, комісіях і працювали на благо краю", – сказав Ігор Палиця.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter