Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик висловив своє невдоволення акціями протесту мешканців області і діями поліції. Зокрема, губернатор гостро висловився проти перекриття руху на великих трасах області людьми, які намагаються привернути увагу до своїх проблем.

Читайте також: Ковельські підприємці готові влаштувати Майдан через свавілля облспоживспілки

"Минулого тижня до мене прийшло звернення від працівників одного з сільськогосподарських підприємств. Вони не змогли поділити землю, написали звернення, що якщо ОДА не втрутитися у їхню справу, вони будуть перекривати дорогу на пункті пропуску "Ягодин". У мене є звернення від мешканки Волині, яка скаржиться, що сусід поставив туалет не там, де потрібно. Я читаю і чекаю ще одного звернення, що вона буде перекривати дорогу. Це вже абсурд. Давайте ми будемо доводити людям існуючі норми законів.

Я звертаюсь до правоохоронних органів: хватить виконувати роль спостерігачів. Виконуйте свої обов’язки", – цитує Гунчика ВолиньPost.

У такий спосіб очільник ОДА, схоже, заявив про свою байдужість до питань, які дійсно турбують волинян.

Читайте також: Губернатора Волині Гунчика "проводжають з почестями"

Однак Володимир Гунчик не зрозумів головного месседжа – у людей є серйозні проблеми і вони просять про допомогу владу, яка живе за податки цих громадян і покликана служити народу. Проте голова ОДА абстрагується від звернень мешканців області, що штовхає їх на радикальні дії у вигляді блокування руху на трасах. Губернатор банально не розуміє причин і мотивації таких акцій.

Водночас Володимир Гунчик закликає поліцію до активних дій. Втім, не уточнює до яких. Можливо, голова Волині хоче, аби поліція силою розігнала людей, які мирно вийшли гучно заявити про свої нагальні проблеми і хоч в якийсь достукатись нарешті до керманича ОДА. Це вже нагадує риси управління часів Віктора Януковича і його поплічників. Мабуть, Володимир Гунчик сумує за "старими добрими" часами.

Читайте також: Голова Волинської ОДА Гунчик посів останнє місце у рейтингу губернаторів України, – КВУ

Звісно, певні акції не мають логічного пояснення, адже керівництво області не в силах вплинути на окремі загальнодержавні процеси. Однак, таких протестів меншість. Тому, замість закликів до активних дій на адресу поліції Володимир Гунчик мав би задуматись над власною роботою, проаналізувати причини протестів людей і зробити певні висновки щодо своєї діяльності на відповідальній посаді. Очільнику області варто почати активно працювати і стати частиною суспільства на Волині, а не просто "відбувати номер" у зручному кабінеті.

Читайте також: Сучасна волинська трагікомедія або з гумором про наболіле

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter