Депутати Волинської обласної ради висловлять недовіру очільнику обласної державної адміністрації Олександру Савченку. 

Читайте також: Рік Савченка на посаді голови Волинської ОДА: як оцінюють роботу губернатора депутати облради

Депутат облради В'ячеслав Рубльов зареєстрував проект рішення "Про висловлення недовіри голові Волинської обласної державної адміністрації Савченку О.І."  Він аргументує це тим, що відставкаСавченка потрібна, аби зупинити тенденції погіршення економічної та соціально-політичної ситуації у Волинській області.

У проекті рішення, внесеному В'ячеславом Рубльовим, пропонується визнати роботу голови ОДА щодо виконання обласного бюджету, програм соціально-економічного  та культурного розвитку області  незадовільною. Такої ж оцінки, на переконання депутата, заслуговує діяльність виконанвчої влади в частині здійснення делегованих радою повноважень.

Читайте також: Генерал здувся: Савченко, не "провоювавши" з УКРОПом, і 2 місяців, вже "не хоче сваритися"

Відтак пропонується висловити недовіру голові ОДА Олександрові Савченку та направити відповідне рішення депутатів Президенту України.

Відзначимо, що для оголошення недовіри необхідно 44 голоси депутатів. Це буде законною підставою для його звільнення. Наразі вже є достатня кількість голосів, повідомляє ІА Волинські Новини, з посиланням на компетентне джерело.

Голова обласної ради Ігор Палиця пропонує включити це питання до порядку денного першим. Про це йдеться у розпорядженні про скликання 23 чергової сесії обласної ради, що запланована на 16 травня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook