Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки святкує 80-річчя закладу.

Читайте також: Професори та доценти волинського вишу отримають почесні нагороди

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков привітав колектив з 80-річчям університету. Про це повідомив ректор навчального закладу Анатолій Цьось.

"Історія закладу розпочалася з утворення Луцького державного учительського університету, на перший курс якого було зараховано 135 студентів, а навчальний процес забезпечували 50 викладачів.

Нині у структурі потужного національного університету, акредитованого за найвищим −  IV рівнем, функціонує 14 факультетів, три інститути, фаховий коледж, а велика дружна університетська сім'я об'єднує понад вісім з половиною тисяч студентів та більше 780 науково-педагогічних працівників, серед яких − 100 докторів наук і професорів та 600 кандидатів наук.

Приємно відзначити, що Ви з любов'ю і відданістю досліджуєте життя, діяльність та спадщину видатної землячки, славетної волинянки Лесі Українки, готуєте видання повного зібрання її творів.

Бажаю, щоб і надалі рівень підготовки випускників вишу відповідав міжнародним стандартам.

Плекайте і примножуйте традиції виховання у студентів європейської ідентичності, поваги до загальнолюдських і національних цінностей, академічної доброчесності та патріотизму.

Нових Вам досягнень і перемог, високих злетів і здобутків", − йдеться у привітанні Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Читайте також: На факультеті інформаційних технологій ВНУ новий декан

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook