Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла в Facebook про міф щодо безпечної дози алкоголю і про те, чим він небезпечний.

Читайте також: Українки посідають перше місце з тих, хто вживає алкоголь найбільше

Повідомляє Народна правда.

"Нещодавно один з найавторитетніших медичних журналів The Lancet опублікував результати дослідження впливу алкоголю на здоров’я людини від вчених міжнародної колаборації Global Burden of Diseases. Висновок безпечної дози алкоголю не існує. Незалежно від кількості, вживання алкоголю призводить до втрати здоров’я і життя", – написала Супрун.

Масштабне дослідження охопило близько 28 млн чоловік. За його результатами, саме алкоголь є головною причиною смертності та інвалідності для людей у віці 15-49 років і 7-й причиною для всіх вікових груп у світі.

Читайте також: Вчені назвали алкоголь, який допомагає худнути

"Результати дослідження суперечать багатьом рекомендацій щодо переваг для здоров’я споживання алкоголю в помірних дозах. Те, що мінімальне вживання алкоголю дещо знижує захворюваність ішемічною хворобою серця, не перекриває його шкоди від інших хвороб у довгостроковій перспективі. Тобто всі можливі позитивні ефекти, які містить в собі алкоголь, зрештою перекриваються його згубними властивостями", – підсумувала в. о. міністра охорони здоров’я.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter