На Волині відкриється завод відомого європейського бренду; "Волинь" може переграти матч за вихід в Прем'єр-лігу: відомий суперник; на Волині прихожани церкви УПЦ МП просять Зеленського повернути храм, який по-рейдерськи захопила ПЦУ; "Волинь" може посісти місце скандального клубу у Прем'єр-лізі; у Луцьку "замінували" будинок з химерами, багато церков та дитячий садок − такими були головні новини Волині та Луцька у понеділок, 10 червня.

Читайте також: Автобус із пасажирами "Київ – Луцьк", який прямував до обласного центру Волині, злетів у кювет, багато постраждалих (фото)

На Волині відкриється завод відомого європейського бренду

ЄБРР організовує синдикований кредит на суму 116 млн євро для виробника листових матеріалів на підставі деревини "Кроноспан УА", що входить до групи Kronospan, на будівництво нового заводу.

"Кошти будуть інвестовані в нові виробничі потужності, що відповідають стандартам і нормам ЄС. Компанія планує розширити своє виробництво в Україні за рахунок будівництва нового заводу в Нововолинську (Волинської області – ЕП.)", – йдеться в прес-релізі.

"Спеціалізоване енергоефективне обладнання, включаючи котел на біомасі потужністю 45 МВт, новий трансформатор і новий електрофільтр, забезпечать альтернативне рішення для електропостачання і дозволить скоротити втрати енергії і викиди пилу", – наголошується в повідомленні.

Очікується, що нове виробництво продукції з високою доданою вартістю сприятиме заміщенню імпорту орієнтовано-стружкових плит (OSB) та збільшення експорту з України на загальний ринок ЄС і в інші країни.

Детальніше читайте ТУТ.

Читайте також: Ремонт доріг у Луцьку: перехрестя тимчасово перекриють з 10 червня

"Волинь" може переграти матч за вихід в Прем'єр-лігу: відомий суперник

Головний тренер "Волині" Андрій Тлумак заявив, що ставити крапку у боротьбі за путівку в УПЛ ще зарано.

"Важко говорити, тому що одна людина зламала гру. Можливо навіть десь всередині, я радий, що "Карпати" залишились, оскільки я багато років віддав цій команді. Після матчу у Львові я казав, що буде шкода, якщо одна із наших команд не потрапить в наступному сезоні в УПЛ. Є інформація, що через таке суддівство може бути ще одна гра, але проти "Чорноморця". Нам сказали, щоб ми команди не розпускали. Тому перебуваємо в режимі очікування.

Я вважаю, що ціла гра була в одну сторону. Цей безлад, який відбувався під час матчу, спричинили дії арбітра. Люди також не сліпі і все бачать. Нас цілий сезон якось тиснули, то зняли шість залікових балів, то суддівство. Одна людина знущалась на протязі всього матчу з моїх футболістів, які бились до кінця.

Я не знімаю заслуги "зелено-білих". До львівських футболістів питань немає, вони грали гідно", – заявив Тлумак.

Нагадаємо, наприкінці звітного поєдинку на поле вибігли роздратовані фанати Волині, після чого арбітр матчу Максим Козиряцький змушений був тікати з поля – у нього летіли навіть крісла.

Читайте також: У Луцьку знову "замінували" залізничний вокзал та низку об'єктів (відео)

На Волині прихожани церкви УПЦ МП просять Зеленського повернути храм, який по-рейдерськи захопила ПЦУ

Парафіяни УПЦ МП звернулися до президента Володимира Зеленського, щоб той повернув їм храм Святого Миколи Чудотворця в селі Жидичин, який нібито силою був захоплений ще в лютому 2019 року представниками УПЦ КП і прихильниками ПЦУ. Відповідне звернення опубліковане в Facebook.

"Дорогий пане Президенте. Звертаємося до Вас ми, жителі села Жидичин та парафіяни Свято-Миколаївського храму, який у нас рейдерським способом захопили прихильники ПЦУ, з простою вимогою – щоб кожен з нас міг жити відповідно до закону. Як закону державного, так і закону Божого. Ми просимо вас як гаранта Конституції захистити нас від рейдерського захоплення храму, який ми побудували власними руками", – сказав у відеозверненні ієрей Роман Гелета.

Читайте також: У штучній водоймі на Волині втопився 2-річний хлопчик

"Волинь" може посісти місце скандального клубу у Прем'єр-лізі

Луцька "Волинь" може підвищитись у класі, незважаючи на поразку від львівських "Карпат" (1:3) у стикових матчах за місце в українській Прем'єр лізі (УПЛ).

Справа в тому, що наразі футбольні органи розглядають питання надання дозвільних документів футбольну клубу "Олімпік" (Донецьк), який неодноразово підозрювався в участі у договірних матчах. Через "гру на контору" молодіжним командам "Олімпіка" було заборонено приймати участь у змаганнях. 

Без участі молодіжних команд у чемпіонатах України "Олімпік" також не може бути допущений до участі у змаганнях УПЛ сезону 2019/2020.

Відтак в Прем'єр-лізі, яка складається наразі з 12 команд, може цілком ймовірно  звільнитись одне місце. Втім просто так "Волинь" чи інша команда його не отримає. Швидше за все, воно буде розігране між претендентами "Волинню" та "Чорноморцем".

Читайте також: "Чисто, безпечно, прямо Європа", – відомий мільйонер Корогодський про візит до Луцька

У Луцьку "замінували" будинок з химерами, багато церков та дитячий садок

У Луцьку знову повідомили про замінування нижки об'єктів, серед яких – будинок скульптора Миколи Голованя, дитсадок №10, котельня на вулиці Володимирській тощо.  

Відомо, що "замінували" також церкву Різдва Пресвятої Богородиці на вулиці Львівській, одну з церков на вулиці Володимирській, декілька житлових будинків, дитсадок "Джерельце" на вулиці Кравчука тощо. Загалом у новому повідомленні – 10 об’єктів. 

Наразі правоохоронці перекрили усі вказані об’єкти, їх перевіряють необхідні інстанції, людей евакуйовують. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook