До Луцька приєднали три громади, У річці на Волині втопився чоловік, У Луцьку померли дві жінки, які хворіли на COVID-19, У Луцьку на будівництві обірвався кран з вантажем (фото), Повідомили про стан малюка, який впав у кому після вакцинації (відео) – такими були головні новини Волині у понеділок, 10 серпня.

Читайте також: На Волині у працівників РДА – коронавірус

У річці на Волині втопився чоловік

7 серпня після проведення пошуково-рятувальних робіт рятувальники 19-ої ДПРЧ УДСНС України у Волинській області дістали з річки Турія тіло потопельника.

Напередодні громадянин В. 1968 року народження пішов купатись на річку та не повернувся.

Причина смерті встановлюється.

У Луцьку померли дві жінки, які хворіли на COVID-19

У лікарнях Луцька померли дві жінки, які хворіли на коронавірус.

За словами Лотвіна, 8 серпня померли жительки Луцька 1948 та 1944 років народження. Щодо першої, то захворіла на коронавірус 26 липня. З 30 липня лікувалася в обласній інфекційній лікарні.

"Там діагноз – COVID-19, важкий перебіг, двобічна пневмонія. Так, як старша людина, то вона мала ще й супутні захворювання: ішемічну хворобу серця, дифузний кардіосклероз, гіпертонічну хворобу, цукровий діабет 2-го типу", – розповів розповів начальник управління охорони здоров’я.

Лучанка 1944 року народження захворіла ще 17 липня. З 24 липня лікувалася стаціонарно у Волинській обласній інфекційній лікарні.

"Там діагноз також COVID-19, важкий перебіг, двобічна пневмонія. Супутні захворювання: ішемічна хвороба серця та гіпертонічна хвороба", – сказав Володимир Лотвін.

У Луцьку на будівництві обірвався кран з вантажем (фото)

У Луцьку, 10 серпня, близько 14:00 на території будівництва храму Всіх Святих Землі Волинської обірвався баштовий кран стрілового типу.

Свідки інциденту розповіли, що обірвалася балочна стріла з вантажем. На час падіння було чути сильний гуркіт.

Про потерпілих нічого не повідомляється.

Повідомили про стан малюка, який впав у кому після вакцинації (відео)

Малюк, який впав у кому за декілька годин після вакцинації проти гепатиту В, досі на штучній вентиляції легень.

"Дитині трохи легше, немовля засвоює їжу", – каже тато хлопчика Юрій Мороз. Татові поки не відомо, як розслідують правоохоронці халатність лікарів.

Батько хлопчика розповів розповідає, що немовля народилося в Луцькому пологовому будинку 1 серпня вагою 3 кг 180 г. Він особисто був присутній при пологах. Дитина народилася здоровою. 4 серпня породіллю вже мали виписувати. Однак 3 серпня хлопчикові зробили щеплення від гепатиту В, а через декілька годин він почав задихатися. Його у важкому стані разом з мамою доправили в реанімацію Волинської обласної дитячої лікарні.

"Ніч таку, як я пережив, я не побажаю нікому", – говорить батько.

Лікарі ж проблеми зі здоров’ям дитини вбачають у тому, що мама під час вагітності перехворіла на коронавірус.

Читайте також: Під час сходження на Говерлу лучанина транспортували до підніжжя гори

До Луцька приєднали три громади

Формально Луцьк вже об’єднали з Княгининівською, Жидичинською та Заборольською об’єднаними територіальними громадами. Однак спільний бюджет вони отримають вже після місцевих виборів.

Про це Першому розповів експерт з питань децентралізації та юридичних питань Асоціації міст України Валентин Малиновський.

З його слів, процес об’єднання Луцька з трьома навколишніми громадами завершений 12 червня, коли з’явилось розпорядження уряду "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Волинської області". Також Центральна виборча комісія вже призначила місцеві вибори у Луцьку на 25 жовтня з врахуванням нових територій.

Відтак, формально це вже одна громада, однак до виборів усі складові продовжують жити своїм життям. Спільний бюджет з’явиться після того, як мешканці Луцька, Прилуцької (вона раніше об’єдналась з обласним центром), Жидичинської, Заборольської та Княгининівської громад разом оберуть міського голову та депутатів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook