У Луцькраді прозвітували про роботу громадського транспорту за минулу добу, Волинянин у своєму городі знайшов тіло чоловіка, Знайшли водія-втікача, який збив на смерть велосипедиста у селі неподалік Луцька, Луцькі водії дарують проїзд за готівку своїм "друзям", а не за безготівку, "Герої не вмирають": на Волині прощалися з загиблим на Сході військовослужбовцем Сергієм Сиротою – такими були головні новини Волині 13 грудня.

Читайте також: У Луцьку зіштовхнулись два автомобілі: є постраждалі (фото)

У Луцькраді прозвітували про роботу громадського транспорту за минулу добу

З 11 грудня громадський транспорт Луцька запрацював відповідно до програми впровадження автоматизованої системи оплати проїзду.

На всіх тролейбусах та автобусах, які працюють на міських маршрутах, встановлено валідатори, системи GPS-моніторингу, системи автоматичного сповіщення пасажирів, системи відеоспостереження. Пасажир, зайшовши у громадський транспорт, може розрахуватися за проїзд за допомогою електронного квитка чи мобільного додатку. 

Станом на 12 грудня (20:00) у транспортних засобах зі встановленими валідаторами здійснено транзакцій з оплати проїзду:

КП "Луцьке підприємство електротранспорту" – 43 545 транзакцій;

ТОВ "АТП-Луцьк" – 339 транзакцій;

ТзОВ ВТП "Санрайз" ЛТД – 11 725 транзакцій;

ФОП Тимощук М.С. автобусний маршрут №31 – 1 227 транзакцій;

ФОП Федік Л.Г. автобусний маршрут №28 – 2 667 транзакцій.

Луцька міська рада висловлює вдячність лучанам, які активно користуються електронним квитком та з розумінням віднеслись до ситуації, яка сьогодні виникла з громадським транспортом. Впровадження системи АСОП є вимогою закону та часу.

Також велика вдячність активним громадянам, які об’єдналися у групи в соцмережах та месенджерах й підвозять один одного власним автотранспортом на роботу та навчання.

Волинянин у своєму городі знайшов тіло чоловіка

На Волині у городі знайшли тіло чоловіка.

У селі Підбереззя Горохівського району чоловік знайшов на городі неподалік дороги неживого чоловіка. Ним виявився 54-ий житель села.

Зазначають, що чоловік проживав сам. Хоч і міг випити чарку, зате нікому не дошкуляв, бо мав добру вдачу.

Того фатального вечора ходив до родича, та вдома його не застав, бо той працював у нічній зміні. Коли ж повертався – впав.

Кажуть, смерть настала близько 24 години. Додому чоловік не дійшов кілька метрів.

Знайшли водія-втікача, який збив на смерть велосипедиста у селі неподалік Луцька

У селі неподалік Луцька трапилась смертельна дорожньо-транспортна пригода.

Читайте також: На Волині зафіксували випадок сказу у домашньої тварини

У середу, 11 грудня, близько опівночі по вулиці Центральній у селі Лище Луцького району невідомий автомобіль насмерть збив 22-річного велосипедиста й втік з місця ДТП. За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого поліція розпочала кримінальне провадження.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що смертельну дорожньо-транспортну пригоду було скоєно на автомобілі Mitsubishi. За його кермом перебував 41-річний житель Луцького району. Поліцейські допитали водія та вилучили транспортний засіб.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого слідчі поліції області відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо, у страшній аварії у селі Лище Луцького району загинув молодий чоловік віком 22 роки. Винуватець дорожньо-транспортної пригоди втік з місця аварії.

Луцькі водії дарують проїзд за готівку своїм "друзям", а не за безготівку

Лучани скаржаться, що водії маршруток отримають готівку від пасажирів, так би мовити від своїх друзів, а не пасажири розраховуються безготівкою.

"Їду сьогодні зрання на роботу маршруткою. Десь з десяток зупинок. В мрашрутці таки є валідатор. Ним скористався я і ще один пасажир. Решта 98 друзі водія. Він їм дарує бе платний проїзд, а вони йому дарують по 6 грн. Так шо пора піднімати ціну за проїзд. Два пасажири на 10 зупинок та ше й по 6 грн. Це дуже не вигідно!!! Економічно обґрунтована ціна при такому пасажиропотоці 15 грн. Мінімум!!!", повідомив користувач.

"Герої не вмирають": на Волині прощалися з загиблим на Сході військовослужбовцем Сергієм Сиротою

У селі Щурин Рожищенського району відбувся похорон військовслужбовця Сергія Сироти, який загинув 9 грудня у війні на Сході.

13 грудня попрощатися із 22-річним захисником прийшли односельці, бойові побратими, представники влади, волонтери та просто небайдужі громадяни.

Читайте також: Повідомили, коли засяє головна ялинка Луцька

Військовослужбовця проводжали в останню дорогу під звуки поховального маршу та залпи рушниць. Священнослужителі відправили заупокійне богослужіння.

Поховали хлопця на місцевому кладовищі під вигуки "Герої не вмирають!".

Кількома годинами раніше цього ж дня у селі Квітневе поховали військовослужбовця Андрія Войтовича.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook