Конвоїр, який допоміг волинському "шлюбному" аферисту втекти, сам втрапив за ґрати, Волинянка кинула двох малолітніх дітей на співмешканця, щоб попиячити, Асфальт на сніг та лід: як у селі під Луцьком ремонтують дорогу (відео), Історія продовжується: як волинські прокурори "сонячне каміння" міняли (відео), У селі на Волині з невідомих причин померло 8-місячне немовля – такими були головні новини Волині у четвер, 13 грудня.

Читайте також: Справа начальника-хабарника виконавчої служби Волині вже рік "бродить" судами

Волинянка кинула двох малолітніх дітей на співмешканця, щоб попиячити

12 грудня на службу 102 зателефонував громадянин та повідомив, що хоче передати 2 малолітніх дітей співмешканки працівникам поліції.

Прибувши на місце події, на проспект Відродження, у Луцьку, інспектори встановили, що заявник винаймає житло з 28-річною жінкою, проживаючи з нею у громадянському шлюбі. 

Останні 2 тижні жінка не виходить на зв'язок, бо нібито поїхала в іншу область з найменшою, 10-місячною дитиною. 

"Чоловік розповів, що не має змоги самостійно доглядати доньок співмешканки 3 і 6 років. Коли ж телефонує жінці, та постійно є нетверезою, за його словами. Заявник працює вантажником, тож вирішив передати дітей під нашу відповідальність", − розповіла інспекторка Патрульної поліції Волині Ольга Наумчук

Асфальт на сніг та лід: як у селі під Луцьком ремонтують дорогу (відео)

Днями у селі Прилуцьке випробували новий метод прокладання доріг – викладали асфальт прямо на сніг та лід. Кошти, виділені на ці роботи сільська рада використала некоректно, та частину коштів взагалі – віддала. А дорога то вже почала руйнуватись, і невідомо скільки часу витримає.

Мешканці села Прилуцьке нової дороги чекали довго. І ось цього року з бюджету області виділили кошти на ремонт дорожнього покриття. Підрядники довго не барилися, за роботу взялися одразу. 7 грудня при температури нижще нуля прокладати асфальт почали прямо на сніг та лід.

Історія продовжується: як волинські прокурори "сонячне каміння" міняли (відео)

Прокуратура публічно виправдовується за те, що посадила на 5 років чоловіка, який заніс їхньому колезі майже 4 тисячі доларів хабара.

Історія така: у волинянина знайшли 30 кілограм бурштину, вилучили. Підсудний стверджує, що згодом працівник УЗЕ запропонував йому за винагороду обміняти вилучений камінь на бурштин меншої вартості. Така процедура коштувала 3800 доларів США.

Щоб обмінятися чоловікові сказали взяти камінь на обмін, та швейну машинку. Швейна машинка для того, щоб зашити запломбований мішок. З цими усіма атрибутами чоловік пішов до кабінету прокурора, що пішло не так − не знаємо, але несподівано нагрянули співробітники управління по боротьбі з економічними злочинами.

Але на хабарі взяли не прокурора, а чоловіка, який заніс цей хабар. Чоловіку присудили 5 років позбавлення волі. Підсудний подав апеляцію, але і тут судді не побачили нічого дивного у цій справі і погодилися, що за хабарі треба садити саме тих, хто їх носить, щоб не спокушали.

Читайте також: Лучанин закликав російські війська звільнити Україну

У селі на Волині з невідомих причин померло 8-місячне немовля

У селі на Волині зранку, 13 грудня 2018 року, жінка поклала спати свого 8-місячного сина й невдовзі виявила його мертвим.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення причин та обставин смерті дитини.

Крім того, розпочато досудове розслідування також за фактом неналежного виконання службових обов'язків посадовими особами служби у справах дітей Турійської районної державної адміністрації (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 137 КК України).

Конвоїр, який допоміг волинському "шлюбному" аферисту втекти, сам втрапив за ґрати

У Києві до в'язниці посадили конвоїра, що за 200 доларів відпустив "шлюбного" афериста, який "працював" на Волині.

Нагадаємо, 23 червня 2018 року, у Києві під час конвоювання втік з-під варти підозрюваний у шахрайстві Олександр Бурлаку Сімон, 1986 року народження. Чоловіка підозрюють у так званому шлюбному аферизмі. Він ошукував жінок, з якими заводив близькі стосунки. Так одна зі столичних родин внаслідок дій афериста зазнала збитків на 60 тисяч доларів США. 

Чоловік є іноземцем. Однак в Україні він уже був засуджений за аналогічний злочин. Зокрема, він дурив жінок на Волині. При цьому, аби викликати більшу довіру, зловмисник використовував міліцейський формений одяг та фальшиві документи.

За принципової позиції прокуратури міста Києва до реальної міри покарання у вигляді 5 років позбавлення волі засуджено співробітника Дніпровського управління ГУНП України в м. Києві, який допоміг підозрюваному втекти з-під варти.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter