Хто, як і коли купує Порошенку голоси: лучанка розповіла про сітку підкупу виборців; Жорстоке вбивство на Волині: повідомили про стан чоловіка, якого поранили під час збройного нападу; Вночі на Волині згоріло два житлових будинки; На Волині жінка витягла гаманець з-під прилавку у магазині; На Волині автомобіль, наїхавши на біологічні відходи, з’їхав у кювет, загинув пасажир − такими були головні новини Волині та Луцька 13 квітня.

Читайте також: У Луцьку підпалили автомобіль топ-менеджера відомої компанії

Хто, як і коли купує Порошенку голоси: лучанка розповіла про сітку підкупу виборців

Лучанка розповіла про "сітку" підкупу виборців і про те, хто, як і коли купує голоси для Петра Порошенка. В приватній розмові жінка зізнається, що участь в "сітці" бере вся родина, також говорить про оплату роботи – 2 тисячі гривень.

Перше опитування громадян, яке відбулось за декілька місяців до першого туру виборів, дозволило штабу БПП "Солідарність" виявити лояльних виборців, яких залучають до роботи за принципом піраміди. За грошову винагороду вони мають привести сусідів, аби ті підтримали потрібного кандидата. Явку контролюють по списку, що підтверджують самі учасники сітки.

Жінка, яка проводила так зване "соціологічне опитування", демонструє анкети респондентів, а також розповідає і про інших учасників сітки, які працювали на сусідніх вулицях.

Також підтверджує той факт, що отримала за свою "волонтерську" роботу 2 тисячі гривень. І тут же додає, що правоохоронцям, у випадку їх візиту, вона про це не розповість.

Читайте також: У Луцьку на вулиці Рівненській на "зебрі" ледь не збили жінку (відео)

Жорстоке вбивство на Волині: повідомили про стан чоловіка, якого поранили під час збройного нападу

Заступник головного лікаря Центру екстреної допомоги Андрій Абрамов розповів про травми, які отримали 70−річний чоловік та його син під час нападу на їхню сім'ю.

Нагадаємо, що на Ковельщині 12 квітня сталась трагедія, під час якої злочинці застрелили пенсіонера та поранили його сина. Приблизно о 2−ій ночі до поліції зателефонував 47−річний житель Ковельського району і повідомив про те, що люди в масках проникли до його будинку і, погрожуючи зброєю, вимагали гроші і ювелірні вироби. 

Онука господарів будинку Вікторія Нікитюк каже, що злочинці могли залізти до будинку через вікно. З її слів, один, ймовірно, відчинив двері іншим чоловікам.

"Я не знаю, як вони його відкрили, але пластикове вікно раз-два і відкрив. Потрібна тільки звичайна викрутка і все", – каже вона.

Господарі будинку – подружжя пенсіонерів і їхній син. Близько 1-ї ночі, коли невідомі увірвалися до будинку, вони спали. Вікторія розповідає: четверо чоловіків у масках та зі зброєю вимагали від них гроші та коштовності.

"Почали грабувати. Дядька почали бити і стріляти також. До баби діло мали, казали золото знімай, таке щось. Дід вступився, був постріл. Дід помер. Вони його почали душити, а він почав опиратися і тоді воно пішло-поїхало далі і далі. Почали бити, потім вистрілили", – розповіла Вікторія.

Злочинці були вбили 70−річного батька заявника, а його – поранили, а відтак чоловіка госпіталізували. 

Читайте також: Смерть у луцькому СІЗО: рідні померлого засудженого звинувачують в трагедії суддів і медиків (відео)

Вночі на Волині згоріло два житлових будинки

В ніч з 11 на 12 квітня в Ратнівському районі Волинської області трапилось дві  пожежі у житлових будинках.

11 квітня о 22:23 год. в с.Шменьки горів житловий будинок. 

На пожежу виїхав черговий караул 14 ДПРЧ та місцева пожежна команда з с.Гірники. Ліквідовано пожежу о 23:40 год. 

Вогнем знищено 70% житлового будинку. Причина займання встановлюється. 

12 квітня о 00:45 год. трапилась пожежа житлового будинку в смт. Заболоття. На боротьбу з вогнем було направлено другий караул 14 ДПРЧ, а також місцеві пожежні команди з смт.Заболоття та с.Тур.

Вогнем знищено 75 % житлового будинку, 2 телевізори, холодильник, швейна машина, меблі, речі домашнього вжитку. Ліквідовано пожежу о 02:25 год. Причина займання встановлюється.

Читайте також: На Волині горить будівля колишнього колгоспу (Фото)

На Волині жінка витягла гаманець з-під прилавку у магазині

У п'ятницю, 12 квітня, в одному з магазинів на ринку "Пасаж" у м. Камені-Каширському жінка з-під прилавку вкрала гаманець з грошима.

Про це повідомив Роман Багнюк.

Зокрема, він вказав, що інцидент трапився орієнтовно о 10:30. Відтак він просить усіх, хто має якусь інформацію про злодійку звертатись у поліцію.

Окрім того на своїй сторінці у facebook чоловік оприлюднив фото та відео з камер відеонагляду.

"Можливо хтось впізнає чи побачить дану крадійку, прошу повідомити мене або зателефонувати до поліції за номером 102.

Для кращого володіння інформацією про вік і фігуру особи, долучаю фото з різних ракурсів та відео поведінки (на вигляд їй років 35-40).
Можливо вона не місцева.

Прошу всіх небайдужих поставити репост та розповсюдити дану інформацію по різних групах та соціальних мережах", − написав чоловік.

Читайте також: Шахраї відібрали у пенсіонерки 100 тисяч гривень

На Волині автомобіль, наїхавши на біологічні відходи, з’їхав у кювет, загинув пасажир

На Волині водій автомобіля Renault Premium створив аварійну ситуацію, яка призвела до смертельної дорожньо-транспортної пригоди.

У рішенні сказано, що 26 серпня 2017 року водій Renault  не перевірив належним чином та не ліквідував несправність напівпричіпа (який був з’єднаний з автівкою). У подальшому він рухався автошляхом Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів-КПП Дольськ та не контролював розташування і кріплення вантажу, допустивши відкриття заднього борта напівпричепа. Внаслідок цього проїзну частину дороги було забруднено гноєм. Це, своєю чергою, спричинило аварійну ситуацію для автомобіля Nissan Kubistar, який, наїхавши на біологічні відходи, з’їхав у кювет та перекинувся. 

Внаслідок ДТП водій легковика отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої тупої травми грудної клітки з множинними переломами ребер справа 3-5 та зліва 3-6 по середньоключичних лініях, рани потиличної ділянки справа волосистої частини голови, обширних саден грудної клітки та живота, множинних саден обличчя, правого плеча та правого і лівого колін з розвитком травматичного шоку. Пасажир автівки від отриманих травм загинув на місці. 

Водій Renault своєї вини не визнав, проте завдяки показам свідків її вдалося довести. Суд визнав його винним у порушенні правил експлуатації транспорту, яке призвело до смерті люди, та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років з позбавленням права керувати усіма транспортними засобами. 

Разом із цим, відповідно до закону "Про амністію у 2016 році", чоловіка було звільнено від відбування покарання. У підсумку він заплатить дружині загиблого пасажира 11 025 гривень у відшкодування майнової шкоди та 50 000 гривень у відшкодування завданої моральної шкоди.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook