Як СБУ курирує контрабандні схеми на Волині та у інших областях; у лучанина викрали елітну автівку вночі; на "Ягодині" НАБУ провело нові обшуки; дочка волинської держслужбовиці вчиться у найдорожчому виші світу у Катарі; на Волині блогерка порівняла колишнього активіста Віктора Медведчука з Ісусом Христом – такими були головні новини Волині у п'ятницю, 14 червня.

Читайте також: П'яний волинянин декілька разів викликав "швидку" задля розваги

Як СБУ курирує контрабандні схеми на Волині та у інших областях

Володимир Зеленський, за причетність до контрабандних схем, звільнив шість голів обласних СБУ. Посаду залишили очільники відомства у ВолинськійОдеській, Львівській, Вінницькій, Закарпатській та Чернівецькій областях. Але при цьому в тих же областях, на місцях, залишаються головні куратори цих схем.

"У Закарпатській області контрабандою від СБУ займається Костянтин Зоз, начальник "К" якого за чутками курирує Василь Пісний.

У Львівській області від СБУ курирує контрабанду Денис Лутій, начальник відділу по боротьбі з контрабандою в ГУ "К" Львівської області. Після початку чисток Зеленським Лутій почав ховати свій елітний автопарк, закинув будівництво садиби і вирішив пересидіти бурю перестановок.

На Волині контрабанду курирує від СБУ Ігор Олексюк. Саме він курирував схему "євроблях" на митному посту "Доманово". Допомагає йому в цьому його кум екс-СБУшник Олександр Громик", – написав Плинський.

Деталі дивіться ТУТ.

Читайте також: Торгував серед білого дня: у Луцьку затримали наркоторговця (фото)

У лучанина викрали елітну автівку вночі

В ніч з 13 на 14 червня біля одного з під'їздів на вулиці Конякіна у Луцьку, невідомі викрали елітний автомобіль. Про це "Під прицілом" стало відомо з власних джерел.

Злочинці поцупили BMW X5 у волинянина в одному із спальних районів..

У результаті оперативних слідчих дій поліцейські затримали викрадений автомобіль  поблизу міста Вараш Рівненської області. Поки що жодних офіційних коментарів поліція не дала.

Деталі інциденту з'ясовуються. Поліція проводить активні слідчі дії.

Читайте також: У Луцьку зіштовхнулись вантажівка та мікроавтобус: є постраждалі

На "Ягодині" НАБУ провело нові обшуки

Сьогодні на Волинському пункті пропуску "Ягодин" працівники НАБУ провели обшуки в керівного та особового складу митниці. 

Слідчі дії проводили в рамках кримінального провадження, яке відкрили у січні цього року. Суть провадження – ввезення високоліквідних товарів незаконним способом на територію України.

Речниця Волинської митниці спростувала інформацію про обшуки НАБУ – зазначивши, що після того як 22 травня на митниці обшуки проводила військова прокуратура – слідчих дій більше не було. 

Читайте також: Як Луцькі двори перетворюються на європейські

Дочка волинської держслужбовиці вчиться у найдорожчому виші світу у Катарі

Дочка керівниці волинської державної судової адміністрації Наталії Коцирій навчається в одному з найдорожчих вишів світу. В філії американського університету, який знаходиться у Катарі. Країна Катар славиться тим, що входить у топ найдорожчих нашої планети. Навчання в університеті обходиться у 60 тисяч доларів за окремий період. А все решта – страшно й уявити, бо 20-річна студентка, судячи з її інстаграму, ні в чому собі не відмовляє. Ані у сумочках світових дизайнерів, ані у розкішних ресторанах, яхтах та подорожах. За її сторінками у соціальних мережах можна вивчати географію світу. Але виникає одне питання – за які гроші така розкіш. При всіх розрахунках ані мама, ані тато дозволити собі такої розкоші не зможуть, навіть якщо віддадуть усі свої заощадження. А ще незрозуміло, чому мама забрала з декларації мажорну студентку.

Наталія Коцирій – керівниця Волинської державної судової адміністрації. Якщо коротко окреслити роботу пані Коцирій, це будівництво і тендери. Вона курувала спорудження прекрасного судового приміщення.

А ще засвітилася у тендерному скандалі. Обвинувачували у тому, що Наталія Коцирій пролобіювала окрему фірми у тендері на закупівлю комп’ютерної техніки. При цьому, відхиливши підприємства, які пропонували вигіднішу пропозицію.

Олександра Коцирій – вчиться у найдорожчій країні світу. У Катарі! Двері у світ для Олександри Коцирій відкрилися ще чотири роки тому, коли дівчина була школяркою. Спочатку вона в рамках програми "Флекс" потрапила до Америки. А потім вирішила підкорити й інші вершини. Розпочала з маленького – вступила у СНУ імені Лесі Українки на романо-германську філологію.

Американські виші заробляють у Катарі мільйони доларів. Суми, які університети отримують у цій країні непристойно великі, на стільки, що адміністрація навчальних закладів неохоче про це розповідає. У 2016 році Вашингтон пост надіслав запити в американські виші, які повідкривали філії у Катарі. 6 університетів за рік отримали 400 мільйонів доларів.

Продовження читайте ТУТ.

Читайте також: Під Луцьком вантажівка протаранила мікроавтобус (фото)

На Волині блогерка порівняла колишнього активіста Віктора Медведчука з Ісусом Христом

Нещодавно партія "Голос" виключила зі свого списку 2 кандидати – Євгена Кугука (висувався по округу №217) від "Опозиційного блоку" на позачергових парламентських виборах 2014 року та директора інформаційного агентства "Конкурент", співзасновника руху "Свідомі" Тараса Шкітера (висувався по округу № 22), який пов’язаний із діяльністю партії "Український вибір" Віктора Медведчука у Луцьку. Про це повідомляє прес-служба політичної сили Натомість сам кандидат напередодні заявляв, що рішення не балотуватися від "Голосу" прийняв він, аби не зашкодити рейтингам Вакарчука.

Згодом журналістка Андрія Покровського Галинa Падалко записала черговий блог "Голої правди" який повністю присвячений уже екс-кандидату в народні депутати від партії "Голос" Тарасу Шкітеру та усім хто насмілився озвучити факти сумнівної біографії співзасновника "Свідомих".

У відео ведуча дуже емоційно намагалася виправдати недолугу спробу колишнього активіста "Українського вибору" потрапити до Верховної Ради від партії Святослава Вакарчука "Голос". Журналістка так захопилася реабілітацією репутації директора інформаційного агентства "Конкурент", що не зоглянулася, як порівняла його з Ісусом. Зазначивши, що історія зі Шкітером нагадала їй історію про розп’яття Христа.

"Пам’ятаєте, як римський управитель Понтій Пілат давав людям вибір кого відпустити – Ісуса чи вбивцю Варавву. Тисячі людей закричали Вравву. "А що мені робити з Ісусом"? – запитав Пілат. "Розіпни його", – кричала юрба. Більшість з нас готові закрити очі на справжні злочини, але надміру суворо карати за дисциплінарні поступки. Тому Шкіпер став уособленням всесвітнього зла, якому насправді одного разу не пощастило з’явитися на якомусь івенті", – зазначила Галина Падалко.

Детальніше читайте ТУТ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook