У луцької медійниці згоріло авто, поліція каже – підпал; У лікарні на Волині померла пацієнтка; У місті на Волині призначили нового окружного прокурора; Стало відомо, чи на Волині зафіксовано британський штам коронавірусу; Оргії у багатоповерхівці на Волині: сусіди розповіли про жінку, яка займається сексом у під'їзді − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 14 квітня.

Читайте також: На Волині посеред вулиці знайшли сумку з вибухонебезпечним предметом (фото)

У луцької медійниці згоріло авто, поліція каже – підпал (фото, відео)

Інцидент трапився близько п’ятої години ранку. Автомобіль Ford Focus знаходився на стоянці поблизу будинку потерпілої у селі Струмівка. Транспортний засіб належить 41-річній жительці Луцького району.

На місці події працювала криміналістична лабораторія ГУНП, слідчо-оперативна група Луцького районного управління поліції в повному складі, пожежний експерт. Поліцейські вилучили пожежне сміття, записи з камер відеоспотереження.

Нині вирішується  питання про внесення за цим фактом відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Йдеться про пошкодження майна шляхом  підпалу.

Проводяться заходи на встановлення осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення. Тривають першопочаткові слідчі дії.

Як відомо, уніч на 14 квітня невідомий підпалив автомобіль луцької медійниці, головної редакторки одного з новостворених видань Катерини Дулапчій.

У коментарі виданню Катерина Дулапчій підтвердила інформацію про підпал й зауважила, що пов’язує це з професійною діяльністю.

Відомо, що під ранок у двір медійниці, що в селі Струмівка, заїхала невідома особа на мотоциклі й підпилила автівку Ford Focus.

Вогонь, за словами Катерини Дулапчій, встиг знищити приблизно половину автомобіля.

Читайте також: У Луцьку посеред двору горів автомобіль (фото)

У лікарні на Волині померла пацієнтка

Три кримінальні провадження відкрили на медиків, які, на думку сина померлої в Ковельській центральній лікарні, проявили службову недбалість, безпідставно вимагали оплати за лікування і хотіли якнайшвидше виписати пацієнтку після перенесеного інсульту.

Ковельчанку пенсійного віку з інсультом доставила до реанімації екстрена медична допомога. У Ковельській центральній районній лікарні вона померла.

Син пенсіонерки звернувся до поліції зі скаргою на дії працівників «швидкої», які прибули лише через півгодини після повідомлення та, як він вважає, на місці проявили недбалість у роботі. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Жінка перебувала в реанімації, тут їй стало краще, вона відкрила очі, вже могла рухати рукою, чула, але не могла говорити.

Адвокатка Ніна Демчук, яка захищає сім’ю покійної, розповіла, що медична директорка Ковельського МТМО – ЦРЛ Людмила Івахнюк наполягала на виписці хворої.

«Івахнюк сказала: «Забирайте додому. Ми її в понеділок виписуємо». Тоді ми написали конкретно на Івахнюк заяву в поліцію. По-перше, пацієнтка ще не прийшла повністю до свідомості. У такому стані заборонено виписувати. А Івахнюк підганяє: «Забирайте». Це ж інсульт! Це має комісія вирішити, а не вона особисто. Ну і лікування людей з інсультом – безплатне. Держава виділяє гроші на кожного такого хворого і навіть комп’ютерна томографія туди входить. А син хворої заплатив близько 30 тисяч гривень. Платив з першого дня її перебування в лікарні. То за що він платив?!» – говорить Ніна Демчук.

Читайте також: У Луцьку помер хворий на коронавірус пацієнт, якому забракло кисню (відео)

У місті на Волині призначили нового окружного прокурора

14 квітня у Володимир-Волинській окружній прокуратурі представили нового керівника.

Новим очільником прокуратури став Ігор Андрійович Філімонюк.

Ігор Андрійович народився 23 травня 1979 року у місті Любомль Волинської області.

Освіту за спеціальністю «Правознавство» здобував у Львівському національному університеті імені Івана Франка та у Волинському державному університеті імені Лесі Українки.

Працював в Любомльській прокуратурі з 2002-го до 2015-го року. З грудня 2015-го – перший заступник керівника Ковельської місцевої прокуратури Волинської області. 13 квітня цього року призначили на посаду керівника Володимир-Волинської окружної прокуратури Волинської області.

Нагороджений нагрудним знаком «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» ІІІ ступеня у 2009 році.

Читайте також: Кого із волинських митників відсторонили від роботи через контрабанду

Стало відомо, чи на Волині зафіксовано британський штам коронавірусу

В Україні протягом лютому зафіксували 211 випадків зараження так званим британським штамом коронавірусу. Цю мутацію найчастіше виявляли в західних областях.

Окрім того, серед досліджених зразків було виявлено один випадок штаму з Південної Африки. Він у науковців викликає не менше занепокоєння.

«Дані за секвенованими зразками вірусу показали, що в лютому 2/3 всіх зразків виявилися британським штамом. Найбільш ураженими цим штамом вірусу були західноукраїнські області та Київ. Середня за останній тиждень кількість нових випадків становить 14817 на добу. На 13 квітня маємо в середньому 392 нових летальних випадків на добу», – йдеться в повідомленні.

Так, згідно з даними, найбільше випадків британського штаму виявили в Закарпатській області – 61. На другій позиції – Чернівецька область- 32 випадки. На третій позиції – Тернопільська область – 23 випадки мутації.

Натомість жодного випадку «британського» штаму коронавірусу не виявили у Запорізькій, Волинській, Луганській областях.

Читайте також: Вірус є чудотворним, а ви – від сатани: у Луцьку неадекватний чоловік вчинив скандал у супермаркеті через маску (фото)

Оргії у багатоповерхівці на Волині: сусіди розповіли про жінку, яка займається сексом у під'їзді

У Володимирі-Волинському Волинської області мешканці багатоповерхівки застукали свою сусідку за секс утіхами безпосередньо у під'їзді будинку. Місцеві скаржаться, що через сусідку, яка веде аморальний спосіб життя, вони втратили спокій. Про це розповіла жителька будинку на вулиці Поліської Січі Ірина.

Інтернет-мережу збурили фото, коли двоє людей займаються сексом серед білого дня на сходовому майданчику у під'їзді. Учасницею цього процесу була сусідка Ірини. 

«Це була 16 година дня. Я зайшла до під'їзду і почула характерні звуки, подумала, що може діти граються. Підіймаюся сходами – лежить пара і займається сексом. Нетвереза сусідка і якийсь незнайомий чоловік. Мені потрібно було пройти на 5 поверх. Довелося переступати через них. Я зробила зауваження, але вони далі своє роблять. Коли зайшла до себе в квартиру, в дверях застала доньку, яка хотіла вийти на вулицю. Я не дозволила. Сама ж вийшла знову, щоб подивитися, чи вони пішли. Ні, вони просто змінили позу. Тоді я зробила фото і пригрозила, що викликаю поліцію», – розповідає Ірина. 

Жінка говорить, що її сусідці близько 40 років, вона переїхала до їхнього будинку із західної України кілька років тому, квартиру вона успадкувала від батьків. У неї було двоє дітей: дівчинка і хлопчик. Одного разу діти через недогляд ледве не згоріли. Потім їх вилучили з родини і відправили в дитбудинок. Зараз вони мешкають у будинку сімейного типу. 

«Вона раніше такою не була. Діти були розумненькі, виховані, ввічливі. Вона вдягалася у чисте. А потім пішла у блуд. Постійно водить чоловіків у квартиру, пиячить на сходовому майданчику. Буває її кавалери справляють потреби у під'їзді, сплять у нас під дверима. У квартирі двері постійно відчинені. За борги все вимкнули», – розповідає сусідка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook