На Волині закривають лікарню; у Луцьку попрощалися з екс-начальником управління освіти Луцькради; "не асфальт, а гумоподібна маса": на Волині люди протестували проти ремонту дороги; у Луцьку донеччанин витягував гаманці з сумок у маршрутках − такими були головні новини Волині та Луцька у неділю, 14 липня.

Читайте також: Хотів дати хабар прикордоннику: волинянина оштрафували майже на 13 тисяч гривень

На Волині закривають лікарню

Лікарняний заклад у селищі Голоби, засновником якого є Ковельська райдержадміністрація, перебуває в стані припинення діяльності.

Комунальний заклад "Голобська райлікарня № 2 Ковельського району", засновником якого з 10 вересня 1997 року є Ковельська районна державна адміністрація, перебуває в стані припинення з 6 червня 2019 року. Як зазначається на сайті Мінюсту, кредитори можуть заявити свої вимоги до 7 серпня 2019 року.

Питання ліквідації, очевидно ж, погоджено з керівником Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання Олегом Самчуком.

Ліквідатором юридичної особи є перший заступник голови Ковельської районної державної адміністрації Роман Кульцман. Крім нього до складу ліквідаційної комісії також увійшли Гнатюк Яна Валентинівна та Михальчевська Галина Павлівна, яка є головним бухгалтером централізованої бухгалтерії Ковельського МТМО.

Читайте також: Нічна ДТП за участю двох легковиків сталася у Луцьку

У Луцьку попрощалися з екс-начальником управління освіти Луцькради

Прощання з з колишнім очільником управління освіти Луцької міськради Михайлом Хомовичем Махомедом відбулося 14 липня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку.

Останню шану покійному віддавали колеги-освітяни, рідні та друзі, представники влади та пересічні лучани.

Як зауважив священник, людина – це богоподібна істота, яка вносить Божу гармонію у цей світ. Кожна людина мусить вчитися, хтось повинен показати їй своїм життям еталон богоподібності. Таким чином, кожен з нас стає вчителем для майбутніх поколінь.

Священнослужитель відзначив, що Михайло Махомед керував галуззю освіти у місті в складні часи, коли знецінювалися гроші, людський ресурс розчаровувався в професії, тож важливо було зберегти колектив освітян і це було доволі складним завданням. Він був надзвичайно шанованою людиною, у випробуваннях, які довелося перенести, зберіг важливу рису – людяність і в кожному, хто до нього звертався, бачив людину.

Після прощання катафалк з тілом покійного відбув на цвинтар села Зміїнець Луцького району, де відбудеться поховання.

Читайте також: У Луцьку вшанували пам'ять жертв Волинської трагедії (фото)

"Не асфальт, а гумоподібна маса": на Волині люди протестували проти ремонту дороги 

Мешканці села Гута Ратнівського району асфальт після ямкового ремонту знімають руками.

Ями на автошляху до селища Заболоття латала ковельська шляхобудівна організація.

"На ту ділянку, там в районі п'яти км, там треба капітальний ремонт робити, треба 15-20 мільйонів гривень. Оскільки в нас мільйон 600. Вибір став – або робити, хоча би щось, так як воно в теперішньому, або не робити взагалі . Тут зробити кусок, але якісної дороги, на ту все одно грошей не вистачить, тому вирішили зробити ямковий, щоб людям елементарно можна було проїхати", – каже голова Заболоттівської ОТГ Валерій Свіржевський.

Голова правління Ковельського шляхобудівельного управління-63 Ігор Пець каже, що ямковий ремонт – якісний.

Після приїзду журналістів до Гути дорожники забрали із села техніку. Її вантажівкою повезли до Ковеля.

Детальніше дивіться у відео.

Читайте також: У селі на Волині відремонтують міст через канал

У Луцьку донеччанин витягував гаманці з сумок у маршрутках

Уродженець Донецька витягував з сумок пасажирок луцьких маршруток та тролейбусів гаманці.

Так, з 13 березня по 3 травня обвинувачений вчинив п’ять крадіжок у маршрутках та тролейбусах обласного центру Волині. Зокрема, чоловік витягав з сумок потерпілих гаманці. Загальна сума викраденого становила 12 тисяч 900 гривень.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та просив суворо його не карати.

Відтак, суд визнав його винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк два роки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook