На Волині сталась аварія; Лучанин залив вулицю каналізаційними відходами; Скільки коштує та де придбати новорічне деревце на Волині; 7-річний лучанин став "книжковим" рекордсменом України − такими були головні події Волині та Луцька у неділю, 15 грудня.

Читайте також: Через річку Західний Буг переправляли найбільшу за рік контрабанду бурштину (фото)

На Волині сталась аварія (фото)

У селищі Цумань Ківерцівського району автомобіль в'їхав в електроопору.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася в неділю, 15 грудня, близько 14:00.

На вулиці 1 Травня Ланос на великій швидкості влетів в електроопору. Внаслідок зіткнення автомобіль зазнав механічних ушкоджень. За словами свідків, водія не постраждав.

На місці ДТП працює патрульна поліція.

Читайте також: На Волині п'яний водій "зніс" світлофор (фото)

Лучанин залив вулицю каналізаційними відходами (фото)

Під час чергування по території інспектором відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста було виявлено та зафіксовано факт самовільного викачування на прибудинкову територію каналізаційних відходів майстром ЖКП №3 Матвійчук О.В.

Згідно пояснень майстра, в будинку по проспекті Президента Грушевського, 33 , у підвальному приміщення прорвало каналізаційну трубу і дана особа нічого кращого не придумала як здійснити викидання каналізаційних відходів на територію загального користування. Прикро, що через таку халатність понад сотня людей, що там проживають, повинні ходити через викачені нечистоти.

Окрім того, дана територія відноситься до ЖКП №3, керівнику якого видано припис на прибирання даного твердого покриття впродовж дня та вжиття заходів до майстра свого підприємства.

На майстра було складено протокол за порушення ст.152 КУпАП, п.п. 2.5.5.1.1 Правил благоустрою міста Луцька. Штраф за вказане порушення, як на посадову особу − від 850 до 1700 грн.

Читайте також: Сморід та трупи курей на городах: на Волині розгорівся скандал через будівництво птахокомплексу (відео)

Скільки коштує та де придбати новорічне деревце на Волині

Наближаються улюблені – як для малечі, так і для дорослих – різдвяні свята, до яких ми всі розпочинаємо готуватися заздалегідь.

З метою забезпечення населення головним атрибутом різдвяних свят волинські лісівники щороку створюють плантації хвойних деревець, де в передноворічний період проводиться їх заготівля.

У ДП "Маневицьке лісове господарство" плантації різдвяних ялинок займають площу понад 15,5 га. Ці новорічні ялинки висаджені у 2012-2014 роках, їх уже можна рубати до свят.

Особливо приємно відзначити, що планова заготівля новорічних ялинок не шкодить довкіллю. Більше того виручені кошти спрямовуються на охорону і розвиток лісів.

За придбанням новорічних ялинок звертайтеся у лісництва держлісгоспу за місцем проживання. Ціна однієї новорічної ялинки висотою до 1 метра цього року коштує 62 грн, від 1 до 2 м – 66 грн, від 2−2,5м – 82 грн, 3-метрова ялинка коштуватиме 162 грн.

Також нагадуємо, що на кожному деревці має бути прикріплена спеціальна самоклейна етикетка зі штрих-кодом, що є підтвердженням легальності заготівлі новорічної ялинки та вказує на правомірність її реалізації.

Читайте також: Вдарить -23: синоптики налякали холодним прогнозом для України

7-річний лучанин став "книжковим" рекордсменом України

15 грудня, 7-річний хлопчик з Луцька Володимир Каліш офіційно став рекордсменом – наймолодшим в Україні модератором зустрічей з дитячими письменниками, дитячим волонтером у літературній діяльності з популяризації прочитаних книг.

Фіксація рекорду та вручення диплому Книги рекордів України відбулися у луцькій книгарні "Є" під час презентації книги письменниці Галини Вдовиченко "Котохатка".

Володимир Каліш модерував презентацію. Одразу ж при зустрічі письменницею зі Володя сказав: "Як довго я на Вас чекав! Як мріяв зустрітися". Натомість пані Галина відзначила, що хоч ця їхня зустріч перша, проте у неї враження, ніби вони давно знайомі, і просто якийсь час не бачилися. Зізналася, що стежить за Володиним читацьким YouTube–каналом, за його оглядами книжкових новинок не тільки її книг, а й інших авторів, і за його порадами добирає книги своєму онукові.

Мама рекордсмена Наталія Каліш розповіла, що встановлення рекорду для Володі було повною несподіванкою.

"Коли представник Книги рекордів Віталій Іваницький розпочав свою промову, Володя не одразу здогадався, що то його стосується. А коли зрозумів – засяяв як сонце", – розповідає жінка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook