На Волині від коронавірусу померли 10 людей: де виявили нових хворих, На Волині землю відібрали в одних селян, аби віддати іншим (відео), Луцькі муніципали заявили, що після оприлюднення відео аварії з поліцейськими, ті їх переслідують (відео), Повідомили, коли на Волинь прибуде вакцина Pfizer, У Луцьку маршрутка збила пішохода (фото) – такими були головні новини Волині у суботу, 17 квітня.

Читайте також: У Луцьку на проспекті зіткнулися три автомобілі: дорожній рух дещо ускладнений (фото)

На Волині землю відібрали в одних селян, аби віддати іншим (відео)

У селі Смолигів Луцького району ще напередодні виборів попередня влада роздала 300 гектарів землі.

Вже зараз керівництво Торчинської громади намагається з’ясувати, кому і як виділяли ці земельні ділянки. Адже серед розданих гектарів є людські городи, які позабирали у селян без їхнього відома й повіддавали іншим особам.

«Ми пішли 11 березня на земельну ділянку, якою користуємося 20 років, а наше поле – перелущене. Там у нас був сінокіс, бо тримаємо корову. А хтось вчепив дискову борону і земельну ділянку перелущив, – каже місцева жителька Ольга Притульська. – Посередині там стоять палки – це йде розмежування земельних ділянок. Ми прийшли додому, увімкнули комп’ютер і побачили, що ділянка, якою ми користувалися, – зараз у приватній власності в зовсім іншої людини».

«Нашу земельну ділянку було надано не мені й не чоловікові, а мамі, яка на той час працювала в Торчинському професійному ліцеї, – долучається Руслана Марушко. – До минулого року ми нею користувалися. У Смолигові таких, як ми, дуже багато, адже в той час там ділянки виділяли і працівникам сільгосптехніки. У них тоді позабирали городи й ніхто нічого нікому не повідомляв».

Загалом у Смолигівській громаді за місяць до виборів роздали 300 гектарів землі. Серед них значний шмат припадає на людські городи. Землю забрали в одних людей і віддали іншим. Хоча попередні власники були орендарями і зверталися до Смолигівської сільської ради з приводу приватизації цієї землі.

Друга ділянка, на якій роздали землі, – це 180 гектарів. Кілька років тому ця земля була в оренді в підприємства «Веселе-агро». Що цікаво: витоки цього підприємства – в Австрії, а власником аграрної фірми на Волині є такий собі Моріс Табасіні з міста Бал Харбор. Проте останні два роки, коли завершився договір оренди, її не поновляли, але поля засівали.

Луцькі муніципали заявили, що після оприлюднення відео аварії з поліцейськими, ті їх переслідують (відео)

Учора, 16 квітня, на перехресті вулиць Шевченка та Набережна сталася ДТП за участю автомобіля патрульної поліціїВідео зіткнення опублікували на сторінці департаменту мунципальної варти. Вони наголошують, що після оприлюднення, авто муніципалів на дорогах Луцька зупинили 4 рази за останні 12 годин.

"Після оприлюднення відео за участю автомобіля патрульної поліції, службовий автомобіль департаменту зупинили 4 рази за останні 12 годин.

У трьох випадках екіпажі курсували за автівкою по 15- 20 хвилин і шукали будь-який привід для зупинки.

Ось щойно ситуація.

Авто ГШРу прямувало в парк на звернення Центру Безпеки Міста, щодо розпивання компанією алкогольних напоїв та порушення громадського порядку.

Зупинили в черговий раз без причин...", – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: МОЗ оновило карантинні зони: де опинилася Волинська область

Повідомили, коли на Волинь прибуде вакцина Pfizer

Вакцина Comirnaty проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech прибуде у Волинську область пізно увечері сьогодні, 17 квітня.

Вакцинація цим препаратом стартує 19 квітня після того, як вакцину доставлять на обласний склад. Це перша партія вакцини Pfizer-BioNTech, які Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX.

Як повідомляли раніше, по 1170 доз поїде у кожну з областей та в місто Київ. Разом з вакцинами розвозитимуть розчин для їхнього розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

«Україна здатна забезпечити холодовий ланцюг для зберігання та транспортування вакцини виробництва Pfizer-BioNTech. Завдяки партнерам вона має все необхідне обладнання, професійного підрядника та достатньо навченого персоналу, які відповідатимуть за логістику цієї вакцини», – запевняє заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

У Луцьку маршрутка збила пішохода (фото)

У Луцьку сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждав пішохід.

17 квітня, близько 17.00 на вулиці Ковельській маршрутка №24 збила пішохода.

Про стан чоловіка наразі невідомо.

На місці події працює поліція.

На Волині від коронавірусу померли 10 людей: де виявили нових хворих

За минулу добу на Волині зареєстровано 342 випадки захворювання на COVID-19.

Усього станом на 17 квітня в області зареєстровано 53 183 випадки. 

Одужало – 44 430 осіб (за останню добу – 299). 

Летальні випадки – 899 (за останню добу – 10: м. Луцьк – 4, м. Нововолинськ – 1, Ковельський район – 3, Старовижівський район – 1, Маневицький район – 1). 

Методом ПЛР всього обстежено 206 754 особи, за минулу добу обстежено – 1310 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook