Віце-прем'єр-міністр Розенко з пасією відпочиває на Волині; ДБР затримало начальника відділу прокуратури Волинської області на хабарі; у місті на Волині у пенсіонера за ремонт балкона попросили переписати квартиру; у Луцьку в річці знайшли тіло молодого чоловіка − такими були головні новини Волині та Луцька у суботу, 17 серпня.

Читайте також: У Луцьку шукають 4-річного хлопчика (фото)

Віце-прем'єр-міністр Розенко з пасією відпочиває на Волині

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко відпочиває на волинському озері Світязь.

Відомий луцький ведучий та гуморист, лідер команди "Замок Любарта" Назар Пащук написав, що 16 та 17 серпня він з колегами виступає у відпочинковому комплексі "Nester House" на озері Світязь.

Там 16 серпня гумористи зустріли Павла Розенка та його пасію Олену-Христину Лебідь.

"Приємно здивовані, що до нас на виступ завітали @elena_kristina_lebed та Павло Розенко", – написав Пащук. 

Читайте також: "Зірвали діда!": у місті на Волині навчання СБУ завершилися пораненням начальника депо

ДБР затримало начальника відділу прокуратури Волинської області на хабарі 

Cлідчі Київського теруправління Державного бюро розслідувань затримали начальника відділу місцевої прокуратури Волинської області під час отримання ним неправомірної вигоди у вигляді талонів на 100 літрів пального. 

За попередньою інформацією, начальник відділу місцевої прокуратури неодноразово звертався до власника АЗС з пропозицією не втручатися у його підприємницьку діяльність взамін на талони на пальне. Підприємець відмовився надавати правоохоронцям талони, після чого прокуратурою було ініційовано кримінальне провадження щодо його діяльності, проведено обшуки на АЗС, вилучено обладнання та 1200 літрів дизельного пального.

Пізніше згадане кримінальне провадження було закрите, однак, начальник відділу прокуратури знову звернувся до підприємниця з проханням надати талони взамін на невтручання в роботу АЗС.

Наразі прокурора затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання талонів на 100 літрів пального. Готується повідомлення про підозру.

Читайте також: У Луцьку затримали наркодилера-оптовика (фото)

У місті на Волині у пенсіонера за ремонт балкона попросили переписати квартиру

На засіданні постійної депутатської комісії Ковельської міської ради з питань житлово-комунального господарства депутат Володимир Косцьов’ят надав слово для виступу 84-річному Зіновію Шиманському, який мешкає в багатоквартирному житловому будинку № 1 на вулиці 1-го Грудня.

Зі слів обранця громади, у пенсіонера розвалилася лоджія, скло падає вниз, і для того, щоб замовити автовишку ремонтному житлово-комунальному підприємству потрібно заплатити півтисячі гривень.

"Мені головний інженер сказав заплати 460 гривень за те, що він дасть машину на годину. А я плачу кожен місяць 238 гривень за комунальні послуги – за утримання будинку і вивіз сміття. Мені 84 роки. Важко на п’ятий поверх підніматися. Він каже: "В мене немає столярів, нема кому робити". А Степанович цей, начальник ЖЕКа: "Перепишете квартиру на мене, тоді я вам зможу допомогти", – розповів на депутатській комісії Зіновій Єрмолайович.

До мікрофону вийшов головний інженер РЖКП № 1 Микола Мартинюк, який хоч і не підтвердив озвучену "пропозицію" свого керівника відносно квартири, але й не спростував її.

Депутати порадили старому чоловіку, який має квартиру в приватній власності, просити допомоги в сина, який проживає у Росії, та в онука, котрий мешкає у Харкові.

Детальніше читайте ТУТ.

Читайте також: У Луцьку можуть розширити три амбулаторії

У Луцьку в річці знайшли тіло молодого чоловіка

17 серпня, ввечері близько 20 години, у річці Сапалаївці перехожі виявили тіло молодого чоловіка.

Свідки розповіли, що тіло чоловіка плавало в Сапалаївці на проспекті Відродження поблизу кафе "Тотем".

Зі слів людей, чоловік молодий. Наразі невідомо, чи він втопився, чи його вбили.

На місці працюють поліцейські. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook