З кондиціонерами та зарядками для телефонів: у Луцьку з'являться нові тролейбуси, Начальник митного поста на Волині та головний держінспектор вимагали хабар у 12 тисяч доларів за розмитнення автівок, У Луцьку очільник патрульної поліції потрапив в аварію (фото), Тричі судимий: повідомили деталі зґвалтування 47-річної волинянки (фото), Обчислювальний центр міста Луцька "йде" на карантин через коронавірус – такими були головні новини 17 вересня.

Читайте також: На Волині незаконно вирубали дерева, завдано збитків на 6 мільйонів

З кондиціонерами та зарядками для телефонів: у Луцьку з'являться нові тролейбуси

Уже в жовтні з’являться нові та сучасні тролейбуси на маршрутах Луцька. 

Сьогодні оглянули хід виконання робіт по виробництву тролейбусів для лучан на підприємстві "Богдан Моторс".

"Нові тролейбуси – тихі, екологічні й економічно вигідні, вони споживатимуть удвічі менше електроенергії, матимуть кондиціонери та підвищену зручність для пасажирів. Один такий тролейбус замінить орієнтовно 2,5 маршрутки. Тролейбуси матимуть оригінальний дизайн і маркування, що по стилю відповідатимуть Луцьку", – зазначає посадовець.

За словами Григорія Недопада кожен із тролейбусів буде обладнано кондиціонерами, usb-портами для заряджання мобільних пристроїв.

"Нагадаю, ще у квітні ми підписали контракт щодо постачання 29 нових тролейбусів між Луцькою міською радою та ДП "Автоскладальний завод № 1 "АТ "АК "Богдан Моторс". Для придбання нових тролейбусів з боку Луцької міської ради зроблено все аж до підписання контракту із постачальником. В міському бюджеті передбачено необхідні для цього кошти. Надійшов і фінансовий транш від Європейського інвестиційного банку. Передбачено поетапну передачу тролейбусів Луцьку партіями по шість одиниць. Перші два з першої поставки плануємо отримати у жовтні", – йдеться у дописі.

Читайте також: "Комунікації немає! Не щастить Волині з головами ОДА", – Ігор Гузь

У цілому тролейбусний автопарк Луцька отримає 29 нових і сучасних низькопідлогових 12-метрових тролейбусів.

Начальник митного поста на Волині та головний держінспектор вимагали хабар у 12 тисяч доларів за розмитнення автівок

У Волинській області начальник митного поста "Ковель" та головний державний інспектор вимагали хабар у 12 тисяч доларів США  за розмитнення 306 транспортних засобів.

"До суду направлено обвинувальний висновок щодо виконувача обов'язків начальника митного поста "Ковель" Волинської митниці Державної митної служби України та головного державного інспектора", − йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що посадові особи вимагали та отримали від представника приватного підприємства 12 тисяч 240 доларів США за безперешкодне митне оформлення 306 транспортних засобів.

Таким чином, працівники ДМС звинувачуються у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте також: У місті на Волині на тиждень перекриють перехрестя доріг

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові. Процесуальне керівництво − прокуратура Львівської обласної прокуратури, оперативний супровід − внутрішня безпека у Волинській області ГУ ВБ СБУ.

У Луцьку очільник патрульної поліції потрапив в аварію (фото)

У Луцьку на вулиці Набережній очільник патрульної поліції Волині потрапив а аварію.

Як повідомив очільник патрульних Андрій Крутень, за кермом службового автомобіля перебував особисто він.

За його словами, під час виїзду на головну дорогу він допустив зіткнення з авто, яке рухалось в попутному напрямку.

Тричі судимий: повідомили деталі зґвалтування 47-річної волинянки (фото)

У Любомльському районі поліцейські затримали зловмисника, підозрюваного у зґвалтуванні 47-річної жінки.

Задоволивши підтримане прокурорами Маневицької місцевої прокуратури клопотання слідчих, суд обрав 32-річному жителю одного з сіл Маневицького району, підозрюваному у зґвалтуванні, запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб.

Читайте також: У Луцьку продовжує працювати магазин-"піраміда" B2B Jewelry

Слідство вважає, що тричі до цього судимий чоловік (двічі – за зґвалтування) уночі 13 вересня 2020 року проник в оселю 47-річної мешканки сусіднього села та зґвалтував її.

За два дні правоохоронці оголосили його у державний розшук, а 16 вересня 2020 року затримали.

Обчислювальний центр міста Луцька "йде" на карантин через коронавірус

Місцевий Обчислювальний Центр міста Луцька тимчасово припиняє роботу через виявлення коронавірусної інфекції COVID-19 у працівника.

"У зв’язку з виявленням коронавірусу у працівника Міського обчислювального центру міста Луцька, обчислювальний центр припиняє прийом громадян до 21 вересня!" – йдеться у повідомленні.

За необхідності, всі можуть отримати необхідну інформацію в телефонному режимі: (0332) 28-28- 70, 28-28-73.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook