На Волині розшукують 15-річну дівчину, яка зникла чотири дні тому (фото), Село в одному з волинських ОТГ хоче змінити сільраду, Центральну вулицю Луцька перекрили протестувальники (фото), Як луцький "Богдан Моторс" кредити брав, На святкування Дня Кварталу у Луцьку долучилось майже півтори тисячі мешканців (фото) – такими були головні новини Волині у понеділок, 17 вересня.

Читайте також: На Волинь везуть тіло загиблого в АТО героя

Село в одному з волинських ОТГ хоче змінити сільраду

Мешканці села Сільце Горохівського району, що входить до Цегівської сільської ради, хочуть приєднатися до Горохівської ОТГ.

Питання неодноразово слухалося на засіданнях постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Депутати внесли на розгляд сесії проект рішення "Про підпорядкування села Сільце Горохівського району". За результатами засідання стало зрозуміло, що Сільце може бути в складі Журавниківської сільської ради, разом з якою воно входитиме до горохівської ОТГ. Сесії рекомендовано підтримати відповідний проект рішення.

Центральну вулицю Луцька перекрили протестувальники (фото)

Мешканці села Промінь перекрили рух транспорту проспектом Волі.

Сьогодні, 17 вересня, близько 11:00 жителі села прийшли під приміщення Волинської обласної ради з вимогою вирішення транспортного колапсу.

Варто зазначити, що представники обласної влади так і не вийшли до людей.

Розчаровані люди вирішили перекрити дорогу на проспекті Волі. Мітингарі ходять по пішохідному переході неподалік міської лікарні № 1.

Як луцький "Богдан Моторс" кредити брав

Луцький автоскладальний завод "Богдан Моторс" позичив у державному банку 1 млрд 300 млн гривень. І не поспішає віддавати гроші. Між тим, якби дивно це не було, банк також не поспішає стягувати з компанії борги, хоча позику брали ще у 2009 році. Навіть навпаки, створюються надзвичайно привабливі умови: реструктуризуються борги під мінімальний процент. Гаситиме "Богдан Моторс" борг чи дочекається банкурства, так чи інакше умови такого кредитування за державний кошт видаються більш ніж просто ексклюзивними.

"Укрексімбанк" позичив луцькій корпорації "Богдан Моторс" 1 млрд 300 млн гривень у 2009 році, але компанія боргує банку до цього часу 1 млрд. Проте фінансова установа не поспішає стягувати з підприємства позику, а реструктуризує борг за непристойно низькими відсотками ставку.

Гасити борг підприємство "Богдан Моторс" може аж до 2031 року. У перші роки банк ставить боржнику 0,46; 0,96; 1,46% і так далі, аж поки в останні роки кредитна ставка, зрештою, не сягне за 10% річних. 

Читайте також: Волинські журналісти відстоювали країну на міжнародному футбольному турнірі у Литві (фото)

На святкування Дня Кварталу у Луцьку долучилось майже півтори тисячі мешканців (фото)

Близько півтори тисячі мешканців Привокзального мікрорайону долучилися до святкування Дня кварталу, яке 16 вересня організував Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом".

Протягом усього дня на території загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 15 тривав концерт, відбувалися показові виступи, майстер-класи, караоке, спортивно-розважальні змагання та дискотеки. Сумувати не довелося ні дорослим, ні найменшим. Так, дітки були в захваті від розваг із аніматорами, танцювального флешмобу та бульбашкового шоу.

На Волині розшукують 15-річну дівчину, яка зникла чотири дні тому (фото)

Горохівський відділ поліції ГУНП у Волинські області встановлює місцезнаходження неповнолітньої Римарчук Тамари Володимирівни, 20 вересня 2003 року народження, жительки села Смолява, Горохівського району.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter